سؤال لذوى الخبره طلب نصيحه ؟

عقدى خلص فى الشركه الى انا فيها من شهرين و زميلى المحاسب الى معايا كان اجازه فى مصر كلمت صاحب الشغل علشان التجديد و الاتفاق على راتب جديد الحقيقه كان زوق جدا و كلامه يطمن بس قالى استنا لما زميلك يجى وبلغته انا عاوز راتب كام وقالى اعتبرنا متفقين بعد ما زميلى جه الكلام اتغير والمعامله كمان اتغيرت هو عاوزنى اكمل بس مش بالراتب الى اتفقنا عليه مع العلم الحمد لله جايلى شغل تانى و هيوفرى تأشيره بس لسه هيتأخر على ما يطلع التأشيره و انا دلوقتى ما بين يا اما اجدد فى الشغل الى انا فيه او انى انزل واستنى التأشيره التانيه فى مصر و دى ممكن يحصل اى ظروف و متتطلعش التأشيره افيدونى اتصرف ازاى؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Ezat Mahmoud Mady , Accounting and Financial Manager , Trustmed
تاريخ النشر: 2014/09/06
georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

نصيحتي عن تجربة وايمان لاتقطع رزق بيدك البلد كل يوم فيها قانون جديد والظروف تختلف بين يوم ويوم ولاتعرف ماذا يخبئ المستقبل ك نحسبين اوتناقش مع صاحب العمل بود وحب وقل له انني متمسك بعملي لكن اتمنى ان اعرف لماذا غيرت رأيك ربما كان بفكره ان يتخلى عن المحاسب الذي كان في اجازة وكونه عاد اصبح هنا محاسبين ولايريد ان يقطع رزق اي منكم فاعتبر هذا الرزق مقسوم عليكم

Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi
من قبل Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi , Shared Services Supervisor , Saudi Musheera Co. Ltd.

اتفق مع اجابة أ. جورج، أ. معتز

ويسعدني تواجدهم وحضورهم للتعلم منهم ومن خبراتهم بالاضافة لباقي الاعضاء واساتذتي الافاضل بهذا الموقع :)

mohamed Mohamed sabry
من قبل mohamed Mohamed sabry , HR Manager , El Masrya Human Resources Training

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الأخ الفاضل

فى مثل بيقول من خاف سلم

خاف على لقمة عيشك قصة التأشيرة والشغل التانى دا كلام الواحد بيصبر بيه نفسه كل ما يلاقى مشكلة فى الشغل بتاعه انت مشكلتك ان الراتب بتاعك ما حصلوش زيادة فبتصبر نفسك بأن فى تأشيرة  لكن لو مرتبك زاد ما كنتش هاتجيب سيرة التأشيرة

نصيحتى ليك كمل فى شغلك وأرضا بالرزق اللى مكتوبلك واللى انت فيه أحسن من غيرك كتير

اذا كنت مرتاح فى عملك الحالى من الناحيه النفسيه فأستمر فيه لحين حصولك على عقد فى يدك . وزى ما أنت شفت اللى اتفق معاك على زياده مرتبك وانت معاه لم ينفذ يبقى اللى بيقولك ارجع وسأرسل لك عقد حينفذ . ولا تنسى صلاه الاستخاره فى كل الاحوال . وبصفه عامه أصبر .

مليكة هاعدي
من قبل مليكة هاعدي , CONTROLE FINAL , PLASTIFIQUE

يا أخي أنا كمان كنت بالسعودية وصاحب الشغل أرسل لي تأشيرة مشان أشتغل مربية أطفال لكن للأسف لما وصلت هنيك وجدت حالي بشتغل شغالة من دون حقوق ولكن أنا ما استمريت على هدا الوضع كثير كلمت أولادي بالمغرب بعثو لي السفارة والشرطة ورجعت بلدي معززة مكرمة وأخدت ببالي بأن السعوديين نا س لا يخافون الله أبدا ومفيش في قلبهم رحمة أبدا

وإنا لله وإنا إليه راجعون

فلهدا فإني أوصيك أخي بأن لا تحني رأسك لأنك أنت مصري كلك عزة نفس وافتخار اطلب حقك من صاحب العمل ولا يهمك الرد لأن الله كريم

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

الاخ الفاضل

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بداية عند الاتفاق اعتمد على  اتفاق مكتوب او تعاقد و  لا تعتمد على الكلام

ثانيا

لا انصحك بترك عملك الحالي قبل التاكد من توفر عمل اخر بنسبة100%و

وصراحة لا تثق في قصة التاشيرة الا اذا مسكتها في ايدك وانت نازل

واذا كان  راتبك حاليا مغقول جدد واستمر وقدم الاستقالة في حالة التأكد من  توفر الفرصة الاخرى

وانصحك بصلاة الاستخارة

فما خاب من استخار ولا ندم من استشار

تمنياتي بالتوفيق

ايمن محمد عاطف محمد
من قبل ايمن محمد عاطف محمد , Director of the control and regulation unit , ACOLID

يحكم علاقة العمل وتجديد عقد العمل ما جاء بنص المادة (55) من نظام العمل السعودى المعدل

المادة الخامسة والخمسون :

1-  ينتهي عقد العمل المحدد المدة بإنقضاء مدته ، فإذا إستمر طرفاه في تنفيذه عدّ العقد مجدداً لمدة غير محددة0 مع مراعاة ما  نصت عليه المادة (  السابعة والثلاثون) من هذا النظام بالنسبة إلى غير السعوديين0

2-  إذا تضمن العقد المحدد المدة شرطاً يقضي بتجديده لمدة مماثلة أو لمدة محددة ، فإن العقد يتجدد للمدة المتفق عليها ، فإن تعدد التجديد مرتين متتاليتين ، أو بلغت مدة العقد الأصلي مع مدة التجديد ثلاث سنوات أيهما أقل وأستمر الطرفان في تنفيذه ، تحول العقد إلى عقد غير محدد المدة0

وتطبيقا على ما جاء فى تلك المادة اذا كان عقد العمل المنتهى من شهرين به نص يوضح ان مدة التجديد لفترة مماثلة يعد العقد تجدد بمرور شهرين على انتهاء العقد السابق حتى انتهاء المدة الجديدة اذا كان عقد العمل ليس محدد به فترة التجديد يعد عقد العمل غير محدد المدة ويحق لرب العمل انهاء العقد في تلك الحالة لو توفر لديه سبب مشروع مع ضرورة اخطار العامل قبل الانهاء بشهر على الاقل .

يحكم علاقة العمل ايضا حتى تستطيع ان تنقل كفالة مدى استمرارك في العمل الحالي لمدة سنتين متصلتين تطبيقا لقرار مجلس الوزارء في هذا الخصوص قبل الموافقة على نقل كفالتك .

من حقك اذا لم يكن هناك عائق شرط السنتين ان تحصل على خطاب طلب نقل خدمات على رب العمل الجديد الذى تم الاشارة اليه في الاستفسار دون السفر لمصر لعمل تأشيرة جديدة للعمل اذا رفض رب العمل يمكنك التقدم بشكوى الى مكتب العمل وتوضح بها رغبتك في الانتقال للعمل لدى كفيل جديد وتبرر الاسباب ويفضل التفاوض مع رب العمل الحالي لانهاء الموضوع وديا .

حسام السداتى
من قبل حسام السداتى , مدير تسويق , أكاديمية السادات للعلوم الإدارية

 " آيَةُ الْمُنَافِقِ ثَلاثٌ : إِذَا حَدَّثَ كَذَبَ , وَإِذَا وَعَدَ أَخْلَفَ , وَإِذَا اؤْتُمِنَ خَانَ "

دعه و ابحث عن عمل آخر و سيسر لك الله الرزق الذى كتبه الله لك عنده أو عند غيره

المثل يقول  عصفور باليد  ولا عشرة فوق الشجرة  ...  واستفد مما كتبوا لك الاخوان مشكورين

hassan abd elfattah mohamed sayed
من قبل hassan abd elfattah mohamed sayed , محاسب , ال مسفر للمقاولات العامه

الحاه فرصه ومجازفه   انزل اجازه وانتظر الفيزا الجديده

السفر والغربة ليست بالامر الهين اليسير انا افضل ان تبقى قي بلدك قريب من اهلك واصدقائك وان لم يعجبك الراتب ستجد فرصة افضل بالمستقبل ان شاء الله