ماهي الخطوات التي تأخذها كمدير في حين حدوث مشكلة او مشاجرة بين أحد موظفيك وأحد العملاء ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/07/19
Ahmad Hawa
من قبل Ahmad Hawa , SALES & PROJECT MANAGER , NEW TECH

الخطوة الأولى ، هذا الأمر يتطلب معالجة مبدئية سريعة حتى لا تتطور الأمور وتؤثر على سير العمل بباقي القسم او الإدارة ، بأن نجنب العميل والموظف استمرار الإحتكاك بفصلهما وتهدئة العميل كونه الطرف الخارجي ، وإبعاد الموظف إلى مكان بعيد عن العميل

الخطوة الثانية التحقيق بتفاصيل الواقعة ومعرفة من المذنب ربما كان العميل هو المذنب ، وربما يكون الموظف اذا كان العميل يتم انهاء العلاقة معه لأنه مصدر قلق وازعاج، ، واذا كان الموظف يوجد لوائح وقوانين تطبق بحقه

هذه إجابتي مع الشكر للجميع

Mohammed amjad Alhouri
من قبل Mohammed amjad Alhouri , محاسب مسئول التحصيل , مصنع الفنار للألمنيوم

يجب معرفت ان العميل دائماً على حق حتى وإن كان هو المخطء ، اما الموظف فيتم ارضاءه بطريقة او بأخرى

وتأكد لو فعلت ذلك فقد كسبت عميل دائم للشركة ( في اغلب الأحيان)

amal alghamdi
من قبل amal alghamdi , مدير مالي , الجمعية السعودية للمراجعين الداخليين

احاول اصرف الموظف بعيدا وارضي العميل وبعد ذهاب العميل اتفهم الوضع من الموظف

shehab  mousa
من قبل shehab mousa , محاسب عام , مؤسسه الغيث

 كمدير انا هتصرف ازاى

1-   احاول اهدى العميل  افهم نوع المشكله  هل هيه شغل   او شغل مع تطور مشكله شخصيه  وكل ده فى دقيقتين فقط

 2  - هطلب من العميل  نروح مكتبى  طبعا هوه  يفرح وهيهدى لانه   رايح مكتب المدير نفسه  بس هوه ميعرفشى انى هاخده عندى علشان الموظف يشوف شغله  مع العملاء الاخرين وتانى سبب هحله مشكلته

3- اصبح العميل فى قبضتى بمكتبى  طبعا هيشوف  مضرب البيسبول على المكتب  هيسكت خالص وهيتأسف

4- إلغو رقم تالته دى خالص ان بهزر  مينفعشى العميل يشوف او يحس بأى إساءه بل بالعكس  يحس بالموده والحب  واننا مش عايزينه يزعل خالص ( علشان يفضل عملينا  ويتكلم عننا  بالخير ويجيب عملاء اخرين )

5 - أحاول اسمع منه   هوه كان جاي عايز ايه  واحاول احقق دا  بعد كلامه  ان امكن  بدون الخوض فى ما حصل مع الموظف

6- اتطرق لمشكلته مع الموظف واسمع منه  واسمع من الموظف فيما بعد  لو الموظف غلطان  نتأسف وننعتذر للعميل ونطلب من العميل يكتب  شكوى فيه   وأطلعله ورقه وقلم

7- العميل ممكن يقول خلاص انا مفيش مشكله  وانا مسامح   لو هيكتب  شكوى  هقوله الموظف دا غلط فعلا ويستاهل يتحول للتحقيق  بس لازم شكوتك على الورقه تتقدم عشان الموضوع هيخش حسب قانون العمل فى خمس ايام خصم او اربعه من مرتبه   ..... العميل اول ما هيسمع كده هيسيب القلم من ايديه وهيقول انا مسامحه ومفيش مشكله  وبلاش أذيه فى أكل عيشه  ( الكلام دا من الواقع العملى  )

 لو العميل غلطان هنحل مشكلته ونتأسفله  دون التطرق نهائى لمشكلته مع الموظف وهنقوله  الموظف اتحول للتحقيق وهياخد جزاءه وبعد كده هتكلم مع الموظف  واقوله استحمل ضغوط العمل   وافهمه ازاى يتعامل مع مواقف زى كده