عند دراسه مناقصه بنايه مكونه من 11 دور ما هى مكونات عناصر التكلفه للمتر المكعب للخرسانه المسلحه مع الفلات سلاب ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/05/18
osama sayed
من قبل osama sayed , مهندس مدنى (منسق مشاريع ) , شركة القسى العالميه

فى حالة الصب بخرسانه جاهزه يتم وضع سعر المتر المكعب من الخرسانه المورده من المحطه ويشمل السعر البامب للصب ويجب أن يتم تحديد هل ستكون هناك اضافات للخرسانه ام لا + اضافة نسبة هالك فى حدود3% , حديد التسليح ويجب تحديد محتوى المتر المكعب بدقه واضافة هالك5% علما بأم متوسط كمية الحديد فى بناية11 دور يكون كلاتى اللبشه المسلحه فى حدود من80 الى90 كجم حديد فى المتر المكعب الاعمده تكون فى حدود من160 الى170 كجم فى المتر المكعب السقف الفلات سلاب فى حدود120 كجم فى المتر المكعب وتتغير حسب المسافات بين الاعمده وبعضها وهذه النسبه فى حدود مسافات بين الاعمده لا تتعدى5 متر , ويضاف سعر المصنعيه وتشمل الحداده والنجاره وعمال الصب المصاحب للبامب وعند دراسة بنايه فى حدود11 دور ومساحه فى حدود300 م2 فى الجيزه - مصر كانت تكلفة تنفيذ الهيكل الخرسانى بدون ارباح تسعمائه وخمسون الف جنيه مصرى شامل الحفر وصب طبقة نظافه من الخرسانه العاديه ولبشه مسلحه عمق فى حدود1.1 متر وأهيكل خرسانى فقط حتى الدور11

fawzy astafanous
من قبل fawzy astafanous , وزارة الموارد المائيه والرى , حكومه

الحديد والاسمنت الزلطوالرمل والخشب والعماله الفنيه للحداده والنجاره وللصب والخلاطه ووالوقودللصب والرفع