ماذا تفعل وانت سائق السيارة و فجأة لم تجد فرامل في الدواسة؟

تم إضافة السؤال من قبل حسن عبده حسن حسين , سائق , شركة لافارج للأسمنت
تاريخ النشر: 2014/03/02

لو كنت سايق على سرعة عالية ممكن تاخد غيار عكسى أى من الخامس الى الغيار الرابع ثم الغيار الثالث و هكذا و فى النهاية ممكن تقف تماما من خلال فرملة اليد hand break و بالتدريج أما لو كانت سرعة منخفضة فيمكن الفرملة من خلال فرملة اليد مباشرة و أيضا بالتدريج

احمد كمال
من قبل احمد كمال , سائق , شركة ممفيس

نعم الاجابة السابقة جيدة ولكن ماذا لو كانت السيارة الاوتوماتيك

محمد حمدان محمد حامد ابوالوفا
من قبل محمد حمدان محمد حامد ابوالوفا , محاسب عام , تكنوبالاس

ده اهمل من السائق من الاول ازاى اركب سيارة مفيهاش فرامل ده اهمال لازم قبل ما اركب السيارة لابد من متابعة كافة اجزاء السيارة بعناية شديدة اما الاجابة المطلوبة فانا لست متخصصا فى قيادة السيارات ولكن هذا رايى هذا اهمال من الاول من قائد المركبة

احمد عبد الحميد سلام
من قبل احمد عبد الحميد سلام , سائق رافعة شوكية , ميدكو بلاست

من خلال فرامل اليد او غيار عكس

Ahmed Elnagar
من قبل Ahmed Elnagar , مصور , مدينة الانتاج الاعلامي مصر

و كنت سايق على سرعة عالية ممكن تاخد غيار عكسى أى من الخامس الى الغيار الرابع ثم الغيار الثالث ثم الثاني ثم الاول و هكذا و فى النهاية ممكن تقف تماما من خلال فرملة اليد

رامى سامى ميخائيل فرج داود
من قبل رامى سامى ميخائيل فرج داود , سائق نقل ثقيل , Kecc

غيارات عكسيه مع انتظار وعند الغيار الاول فصل الكونتك

وليد محموداحمد
من قبل وليد محموداحمد , سائق فى الجيش المصرى , القوات المسلحة

اولا لا تخاف تعطى السيارة الغيارات العكسية

mostafa abozeed
من قبل mostafa abozeed , سائق ومندوب , شركة كوفرتينا للشيكواته

اقوم باستخدام الغيار العكسي للابطاء من سرعة السيارة مع استخدام فرامل اليد بهدوء وليست بقوة

fady nabil zaky Mahrous
من قبل fady nabil zaky Mahrous , Operations Manager , Abu Dhabi Commercial Bank

تنزيل فى الغيارات لحد ما توقف

mena ebrahem
من قبل mena ebrahem , engineer , Toyota BANI SWIEF. ABO HETTA CO

الغيارات العكسية حتى يتم التوقف بالهاند بريك وعموما يجب التاكد من الفرملة والسوائل بالسيارة قبل اى موعد. اما السيارة الاوتوماتيك فاكيد هدوس فرملة فى الاول علشان تحول الفتيس من p الى d فاكيد هتاخد بالك ان مفيش فرملة وعموما مش هسييقى فى حل الا فرامل اليد ولكن استخدمها بخفة وعناية وليس بقوة

طيب محدش جاب سيرة ان ممكن يكون الهاند مش شغال كمان. الحل هوا الوحيد بالغيارات العكسية.