عند تشغيل الجهاز الشاشة لاتظهر شيئ ومروحة المعالج تدور لكن المعاج لايطلق حرارة فما السبب؟-

تم إضافة السؤال من قبل HAMADA ANONO
تاريخ النشر: 2014/02/04
طه عبده
من قبل طه عبده , مدرس , اكاديمية الإعلام العربي

اخي انا صادفتنا هذي المشكلة كثير انه الشاشة تطلع رسالة نو سجنل  يعني لاتوجد اشاؤة رغم ان الكمبيوتر والع والمروحة تدور

والسبب دائما يكون من الرامات اما انها مرتخية وغير مثبتة واما انها قد اصبحت تالفة ومن الطبيعي ان المعالج لايصدر حرارة لان المعالج لا يصدر حرارة الا اثناء المعالجة ومادام النظام لم يقلع فلا يوجد هناك اي معالجة تجعل حرارته ترتفع ..

ولحل المشكلة والتاكد قم بتثبيت الرامات جيدا ويفضل تثبيتها والكمبيوتر في الوضع الافقي حتى تثبت تثبيت صحيح  والكهرباء معزولة وايضا كابل الشاشة يكون مفصول من خلف المعالج حتى لا ينتج اي شورت بالمذر بورد وستجد ان المشكلة انشاء الله انحلت واذا لم ينفع التثبيت لرامات قم بتجريب رامات اخرى  لتاكد ان السبب قد يكون الرامات السابقة خربانة وان لم يفد فاعرف ان المشكلة هي المذر بورد نفسها قد اصابها عطل وقد يكون ايضا السبب البور يعني بور الكهرباء اصبح يدخل ويغذي المذربورد بكهرباء اقل فتجد المروحة شغالة ولكن الجهاز لايقلع بسبب الكهرباء الداخلة للمذر بورد لم تعد هي الكهرباء الاسايسة التي تغذي المذربورد ...

ولكن بالنسبة لي صادفتني المشكلة كثيرا منها الامس نفس المشكلة وكان السبب الرامات في جميع المرات ولكن مرة واحدة كان السبب البور ومرة ايضا كانت المذربورد  ...

هذا من خبرتي  البسيطة

Monzer ismael mohamed ismael
من قبل Monzer ismael mohamed ismael , Systems Analyst , QualityCo.

جرب بروسيسور تانى ولو سخن وقوم البورده اذا البروسيسور بتاعك باظ

لو جربت معالج تانى ومسخنش يبقى قيس موسفيتات البورده بتاعتك ,, يستحسن ترفعها من عالبورده وبردو تقيس مكثفات دايرة البروسيسور

وبردو حط ايدك على اي سى دايرة البروسيسور شوفه بيسخن ولا لا

اى حاجة مش مظبوطه ممكن تغيرها عادى

اغلب المشاكل بتكون من الباورسبلاى

لو لم تنفع

غير البروسيسور باقل كاش ميمورى

يمكن ان تكون هناك مشكلة فى المكثفات

Abdulaziz Al marhon
من قبل Abdulaziz Al marhon , it business analyst , Bechtel corporation

شيك المعالج  أو الرام  أو الباور سبلاي  قد يكون تالف