بعد محاولة اقناع العميل المتكررة لحل مشكلة ما ضمن سياسة الشركة وعدم استجابته هل سيكون الغضب والانفعال سيد الموقف ام تقوم بتحويله الى الادارة ؟

تم إضافة السؤال من قبل احمد الشيخ عثمان , مدير مكتب رئيس مجلس الادارة , مجموعة البارودي لمستلزمات التغليف
تاريخ النشر: 2014/01/01
khaira khaira_bn
من قبل khaira khaira_bn , عون اداري - سكريتاريه - كاتبه ومصلحة اجهزة كومبيوتر - استشارات نفسية - منشطة , ثانوية - نقابة - مركب رياضي - خلية لدراسة الحالة الاجتماعية.

إنا عدم استجابة العميل المتكررة لحل مشكلة ما ضمن سياسة الشركة يدعوك لسلاسة في التعامل اكثر وكذا المرونة  اما العصبية والانفعال وكذا الغضب لن يحل المشكلة بل سيزيدها تفقما وبتالي ستكون نتائجه وخيمة على الطرفين ،على العاملين في خدمة العملاء التحلي بصبر الكافي وسعة البال وكذا تحمل الضغط اثناء عملهم وفي حالة استعصا العميل ورفض كل الحلول يتم تحويله الى الجهة المختصة بلحلات المماثلة سواء كانت الادارة او الجهة المختصة بلامر على ان يتم ذالك بطريقة راقية وهدوء لأن هدوئك ومرونتك سيجبر العميل على الهدوء حتى و إن لم يستجيب .

بسم الله الرحمن الرحيم

اخوك عثمان في المكتب الي جمبك استاذن العميل وروح لاخوك عثمان مفيهاش عيب وقوله يجيلك بعد دقيقه للعميل ده وامسكوه اضربوه علقه يتعلم الادب بعديها ويمشي على العجين ميلخبطوش

طبعا ده السنريو الغلط

السنريو الصح

تخلي اخوك عثمان يساعدك في اقناع العميل , لو العميل مقتنعش تجيب اخوك احمد , لو مقتنعش تجيب اخوك الشيخ

في النهايه لو مقتنعش متغضبوش كلكوا وابعتوه للاداره لان في الحاله دي الاداره مش حتعرف تحل المشكله وتمسك عليك غلطه انك مقدرتش تقنع العميل

اصل مش معقوله ثلاث اشخاص ميعرفوش يقنعوا عميل ده معناها ان الشركه مشغله ناس من طب في خدمة العملاء

hassan شرف الدين
من قبل hassan شرف الدين , مشرف تسويق الغربية , شركة الفوزان لمواد البناء

يتم استنفاد جميع الطرق الممكنة لحل المشكلة ثم اذا لم يتم التوصل لنتيجة يتم تغيير أسلوب الحل وإلا يتم تحويله للإدارة

مرام عبدالله عتيق العبسي
من قبل مرام عبدالله عتيق العبسي , خدمه عملاء , مجموعه سعد الرصيص التجاريه

اقوم بتحويله للاداره ليعلم انه جميع الحلول استنفذت وانه سيجرب فرصته الاخيره .

bassam abu shamlah
من قبل bassam abu shamlah , Rrgional Sales Manager , Tanami Arabia Trading co,

بكل الاحوال ومنذ بدايه المشكله يجب ان تكون الاداره على علم بها من اجل تظافر كل الجهود لحل الخلاف القائم والبحث عن سببه لايجاد حلول مناسبه والضمان قدر المستطاع عدم تكراره