في حالة صب السقف مع الأعمدة مرة واحدة نظرا لصغر المساحة (حوالي ١٢٠ متر مسطح) فلات سلاب، ممكن الشدة الخشبية تتشال بعد كام يوم؟

تم إضافة السؤال من قبل Aya Ahmed
تاريخ النشر: 2023/11/28
Gaffar Elatta
من قبل Gaffar Elatta , Project Manager , Source for Development Co.

يجوز صب الاعمده مع السقف في وقت واحد ولكن لها عيوب ولا تفضل من اهم العيوب
1-نضع في الاعتبار رتبة خرسانة السقف في العادة اقل من الاعمدة في هذة الحالة ستوحد رتبة الخرسانة مع الاعمدة وبالتالي زيادة تكلفة وذلك حتي تحقق الغرض من الصب ككتلة واحدة وهي frame
2-الخرسانه يحدث لها انكماش اي العنصر طوله يقل فلو قل طول العمود وهي طبعا تكون غير ملحوظه بالعين المجرده ومن ثم وبالتالي قد يحدث انفصال بين السقف والعمود وبالتالي قد تتولد اجهادات علي الاعمده مسببه شروخ غير مرئيه
3-لو المشكلة في الزمن اعتبر الفارق الزمني من صب الاعمدة والبدأ في السقف ليس بالكثير مقارنة مع التكاليف الزيادة لتوحيد الخرسانات
4-هناك شدات معدنيه تسمى الشدات النفقيه وبتكون الحوائط والسقف من الخرسانه المسلحه مع تركيب فريمات لفتحات الأبواب والشبابيك ولايوجد موانع فنيه. ولكن لو الشده الخاصه بالسقف غير جيده ممكن السقف يحمل علي الاعمده وبالتالي هيسبب شروخ داخليه في العمود وايضا لا تري بالعين المجرده

5- ولكن في حالة المدة الزمنية تحسب اطول بحر ينضرب في 2 + 2 ( 2L+2 ) وفي هذة الحالة يفضل فك الاعمدة والسقف مع بعض لانو من الاول كان التعامل كنظام واحد

والله اعلم

وبعد هذة النقاط لكي كامل الحرية في الاختيار

والله الموفق

chihab eldinne rabia
من قبل chihab eldinne rabia , Industrial Project Engineer , eurl saterex iris

21 days at least

Mohamed Badr
من قبل Mohamed Badr

اولا بالنسبه للسقف فأقل مدة بتكون البحر فى 2+يوم والبحر هنا البعد الصغير ولا تقل باى حال عند اسبوع وهذا فى حاله عدم تحميل سقف ثانى فوقه اما بالنسبه العمده فاسبوع كافى وايضا لايتم تحميل سقف ثانى فوق السقف اللى العمود شيله

Hesham ABDO SAEED HAIDAR  ALMURADI
من قبل Hesham ABDO SAEED HAIDAR ALMURADI , مهندس مدني , اليونسف

لايسمح بفك الشدات الخشبية للقواعد والجسور الأعمدة قبل مضي 48 ساعة والاسقف قبل ثلاثة اسابيع على الأقل

Mohammed Khaled
من قبل Mohammed Khaled , Civil Engineer , Khatib & Alami

نشوف اكبر بحر في السقف و بنحسب الايام على اساس معادلة = ٢*اكبر بحر + ١

يعني لو فرضنا ان اكبر بحر ٦ متر يبقى نفك الخشب بعد ٢*٦ + ١ = ١٣ يوم

Ahmed Abdullah
من قبل Ahmed Abdullah , مهندس مدني تنفيذي , شركة الفارس الذهبي

علي حسب البحر الكبير في السقف

ولا تقل عن ٧ ايام في الصيف

و١٠ ايام في الشتاء