عندي محل ملابس واحذاية و اكسسورات وعطور و مستحضرات تجميل المحل شغال من 2012 حتي الان بس مش عارف احسب الارباح و الخسائر وهل انا بكسب ولا بخسر؟

عندي محل ملابس واحذاية و اكسسورات وعطور و مستحضرات تجميل المحل شغال من حتي الان بس مش عارف احسب الارباح و الخسائر وهل انا بكسب ولا بخسر وبصرف من المحل بشكل عشوائي اية هي الخطواط اللي المفروض امشي عليها عشان المحل يكبر واعرف اتوسع مع العلم راس مال المحل محدود وانا اللي بنزل اشتري البضاعة للمحل وانا اللي بقف ابيع وانا اللي بعرض الشغل هل ينفع اشغل معي محاسب و اشغل معي عامل مبيعات ايه الحل

تم إضافة السؤال من قبل Essam Mahmoud
تاريخ النشر: 2020/08/27
erroudani iman
من قبل erroudani iman , وكيلة المبيعات , Robinson Club Agadir

اول حاجة يكون عندك كمبيوتر راح تسجل فيه كل السلع اللي عندك اعمل لائحة الاحذية لوحدها والملابس لوحدها والاكسسوارات لوحدها والعطورات ومواد التجميل اي حاجة اشتريتها دخلها على الكمبيوتر واي حاجة بعتها سجلها بعد في برامج كثيرة تقدر تعتمد عليها وتنظم لك كل شي

Naji AL Qadri
من قبل Naji AL Qadri , English as Second language Teacher , Yemen University Of Science And Technology

طايب .في بداية كل عام اعمل جرد لكافة البضاعة حقك في داخل المحل وقم بإدخال كافة البضاعة إلى داخل كمبيوتر مع التسعيرة .سوف يضهر لك كم تمتلك رأس مال في داخل المحل .عندك عمال اثنين تدفع لهم راتب محدد .هناك طلبيه جديده كل اسبوع أو شهر قم بإدخال كافة الطلبيه إلى قائمة لوحدها .قم بحساب جميع الصرفيات في المحل .أو سوي سقف محدد لسحب جميع صرفياتك اليوميه .افتح حساب للمحل العامل يقوم بتوريد الدخل اليومي في نهاية اليوم .قم بعمل جرد نصف سنوي واحسب كافة الدخل و جميع الصرفيات بما فيها رواتب العمال وايضا كم البضاعة المتبقيه في المحل يطلع لك صافي الأرباح .أهم شي هو ضبط عملية العشوائية في سحب الفلوس من الصندوق .يضيع نصف الأرباح وقد يضيع المحل بكله اذا لم تقوم بعمل ضوابط لعملية الصرفيات .الله يوفق الجميع

Imad khaboor
من قبل Imad khaboor , Business Partner , BRhome

احسب النقد واجرد. المحل حسب سعر السوق وليس الدفاتر وثبت رأس المال برقم. ومن ثم حدد لك راتب شهري كأنك موظف وكرر العمليه كل ٣شهور لتعرف نفسك تكسب ام تخسر وأنسى انك صاحب محل اعتبر نفسك موظف وارفع راتبك أو خفضه حسب الأرباح والخسائر

sayed soliman abdallah elokl
من قبل sayed soliman abdallah elokl , مدير مالي , اتوم الفرعونية للمنسوجات

اعمل جرد للبضاعة الموجودة ومحتويات المحل وقدر قيمتهم بالقيمة السوقية او التكلفة ايهما اقل وقارنهم مع راس المال

ده مركز مالي للحظة ده مع مراعاة اي ديون اومستحقات عليك او ليك

Bakri Ezeldeen
من قبل Bakri Ezeldeen , مسؤول المبيعات , صدي الطب للمستلزمات الطبيه

من المفترض أن يكون لديك محاسب ومساعد في المبيعات ومساعد المبيعات بدوره يقوم بمتابعته أصناف المحل وجردها ومن المفترض ان يكون لديك نظام محاسبي مربوط بين المبيعات والمحاسب وهذا النوع من البرامج يسهل عليك كثيرا في مجال عملك وحساب الدخل الربح والخسارة والمنصرفات اليوم ويقوم المحاسب برفع تقرير مالي أسبوعي أو شهري

Youssef Shabaan
من قبل Youssef Shabaan , رئيس حسابات , شركة الكفاح القابضة -السعودية

ممكن تمسك حسابات دفتر يومية امريكية لكل نشاط تسجل كل ايرادات ومصروفات كل نشاط وتجعل كل نشاط مستقل تماما عن الاخر حتى تعرف مدى الجدوى الاقتصادية لكل نشاط

mohammed AHMED hassan
من قبل mohammed AHMED hassan , منسق مبيعات , Future for Import, Export, Trade and Distribution e

لازم وجود محاسب مرة كل أسبوع

Mohamed Fathi
من قبل Mohamed Fathi

انصحك ببرنامج ألف ياء Aliphiaيوفر لك عدة تقارير للنشاط منها التقارير المحاسبية التي بها تقرير الارباح والخسائر وغيرها من المميزات التي ستحتاجها بالتاكديد كاصدار الفواتير وادارة المبيعات والمشتريات وادارة المخزن والمخزون وتعدد المخازن و نقاط البيع والمتجر الالكتروني

Mawya  Alabsy
من قبل Mawya Alabsy , مديرة مشروع , شركة ذاخر

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ممكن أن تستعين بمحاسب مؤقت مرة كل أسبوعين أو شهر براتب جزئي وإن شاء الله تحصل على نتائج الأرباح

Ahmed Nabil
من قبل Ahmed Nabil , محاسب قانوني ومستشار ضريبي , مكتب احمد نبيل محمود ( مجموعة نوبل للمراجعة والضرائب والاستشارات المالية)

اولا يجب حصر كل ما لك وما عليك داخل وخارج المحل بما يخص نشاطك ثانيا تعمل دفتر او برنامج علي الكمبيوتر وتسجل فيه كل اللي فات ثالثا تبدأ تعمل جرد دورى لبضاعتك الموجودة وتسجل كل مصاريفك وايراداتك بشكل يومي رابعا لو مش هتجيب محاسب (مش مفضل لخبرة المحاسب) تبدأ تقارن ايرادك بمصروفك (كل اللي بتصرفه علي نشاطك زى المياه والكهرباء والايجار والمرتبات وطبعا مشترياتك) منها هتعرف مبدأيا اذا كان في مكسب او خسارة نصيحة كي تبدأ في توسيع المحل يجب أن يكون لديك عمالة لاستيعاب اكبر قدر من العملاء ومحاسب لكي يعطيك النصيحة في ما يجب أن تشتريه لتربح وما يجب تركه

Ghayth Otoum
من قبل Ghayth Otoum , استاذ تعليم ثانوي , مدرسه ساكب الثانويه للبنين

يجب اتباع قائمه الدخل المحاسبيه وحساب الايرادات على اساس سنوي او ربع سنوي ثم طرح المصاريف من الايرادات واحتساب الدخل بعد الضريبه لمعرفه صافي الدخل

بالاضافه الى دراسه جدوى المشروع اقتصاديا من خلال الدراسه الماليه واستخدام معادلات الرياضيات الماليه وفي النهايه يمكنك احتساب الارباح