عند شراء اصل ثابت مقابل السداد باوراق دفع؟ مره الاقي في قيد الشراء مصروف فوائد مقدم - خصم اوراق دفع - تكلفة تمويل مؤجلة؟ وانا مش عارف افرق بينهم

امل من الاخوة ذوي الخبرة الافادة بخصوص عند شراء اصل ثابت مقابل السداد باوراق دفع .

عند شراء الاصل : من مذكورين

                        ح / الاصل

                       ح / تكلفة تمويل مؤجلة او مصروف فوائد مدفوع مقدم او خصم اوراق دفع

                        الي ح / اوراق الدفع

فانا مش عارف افرق بين الثلاث عناصر السابقه هل هم نفس المعني ام كل واحد فيهم له حالة خاصه وماتوجيهم المحاسبي ؟؟ تكلفة التمويل - الفائدة المقدمه - خصم اوراق الدفع ...

تم إضافة السؤال من قبل Kareem hussien looking for new job , Adminstrator Assistant & Public Relations Coordinator , Bullivant Arabia LTD. ( looking for new job )
تاريخ النشر: 2017/01/23
Alaa zaki
من قبل Alaa zaki , مدير مالى , جسمي والعصفور لمقاولات البناء

تكلفة التمويل اللى هى المبلغ المدفوع على مبلغ الاصل الاصلى ( فوائد التمويل ) .. الفائدة المقدمة لو تم خصم الفائدة مقدما يعنى يتم خصم مبلغ الفائدة قبل الحصول على مبلغ القرض او مبلغ الاصل لو المبلغ مثلا 100 وقمية الفائدة 10 يبقى هتخود 90 فقط وال10 فائدة مقدمة ، خصم ورقة دفع يعنى خصم مبلغ القسط نفسه سواء شهرى او ربع سنوى او نص سنوى او سنوى وبيقى عبارة عن شقين فى بعض الاحيان قيمة القسط لوحده الفائدة لوحدها او الاثنين معا ... شكرا للدعوة

Kareem hussien looking for new job
من قبل Kareem hussien looking for new job , Adminstrator Assistant & Public Relations Coordinator , Bullivant Arabia LTD. ( looking for new job )

شكرااااااا جزيلااااااااااا

Zahra Almubarak
من قبل Zahra Almubarak , محاسب , الكفاح للخراسانة مسبقة الصنع

اتفق مع إجابة الاستاء علاء

NAJI ALBARSHA
من قبل NAJI ALBARSHA , محاسب عام , شركة الحسن غازي ابراهيم شاكر ،LG

المعيار في تسجيل مصروف الاهلاك يعتمد على طريقة الاهلاك المستخدمة للأصل فعند طريقة اهلاك الثابت فان الاساس فيه تاريخي أي من تاريخ شراء الأصل أما عند طريقة عدد الساعات فهي من لحظة عمل الأصل وكل طريقة لها نشاط ملائم معين

seddik loucif
من قبل seddik loucif

امل من الاخوة ذوي الخبرة الافادة بخصوص عند شراء اصل ثابت مقابل السداد باوراق دفع . عند شراء الاصل : من مذكورين ح / الاصل ح / تكلفة تمويل مؤجلة او مصروف فوائد مدفوع مقدم او خصم اوراق دفع الي ح / اوراق الدفع فانا مش عارف افرق بين الثلاث عناصر السابقه هل هم نفس المعني ام كل واحد فيهم له حالة خاصه وماتوجيهم المحاسبي ؟؟ تكلفة التمويل - الفائدة المقدمه - خصم اوراق الدفع ...

ramy desouki
من قبل ramy desouki , Accountant , Berlitz Egypt- Westwood Group

اتفق ما قاله أ علاء ذكى .....................

Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

اتفق مع ما اوضحه فى الإجابة الاستاذ علاء