ما الفرق بين الاستاذ المساعد واليومية المساعدة ومالفرق بين اليومية العام والاستاذ العام؟

تم إضافة السؤال من قبل ماجد احمد الشماع
تاريخ النشر: 2018/04/23
Kareem Essam
من قبل Kareem Essam , محاسب اول , شركة الانجاز للتجارة والمقاولات

بص ياباشا الدورة المحاسسبية ماشية ازاى تحليل الحدث اللى حصل بعدها بتعمل قيد يومية عادى جدا بناءا على تحليلك بعدها بترحل لاستتاذ مساعد سواء بقى شغال على سيستم او يدوى نفس الفكرة الاستاذ المساعد زى مثلا بيعت لعميل فهيبقى الحساب المساعد اسمه ح/ العميل الفلانى فيه كل تفاصيل والحركات المبيعات اللى بعتها للعميل ده اذن ف الاستاذ المساعد هو تفصيل لاى حاجه بقى مش شرط العملاء ممكن المصاريف كل مصروف هتلاقى له حساب استاذ مساعد وكذلك بالنسبة لاى حساب الخطوة اللى بعد كده من الدورة المحاسبية هى اليومية العامة اللى هى تجميع للقيود ومنها بيروح للاستاذ العام الى هو تجميع لحسابات الاستاذ المساعد يبقى القيود دى تفصيل يومية عامة دى تجميع وبرضه الاستاذ المساعد تفصيل الاستاذ العام تجميع هتاخد من الاستاذ العام تعمل ميزان مراجعة قبل التسويات وبعد التسويات تعمل ميزان مراجعة متسوى تاخد منه تعمل القوائم المالية حبيت اوضحلك الامور من بدايتها سواء يدوى او سيستم نفس الطريقة الفرق ان السيستم بيرحل لوحده وبيسهل عليك وادق طبعا واسرع