لو سمحت انا شغال فى شركة مقاولات وحاسس انى مش بستفاد ولما بسال محدش بيفيدنى ازاى افيد نفسى واطور نفسى غير انى اكون مدخل بيانات اكون محاسب ؟

تم إضافة السؤال من قبل Moustafa Hamdoun Mabrouk Baahnasy
تاريخ النشر: 2018/03/10
mohammed Abufares
من قبل mohammed Abufares , محاسب , شركة روبيكون لتكنولوجيا المعلومات

من النادر ان تجد احد يحب ان يفيد غيره بخبرته ...كل ما عليك عمله هو دراسة ملفين لمشاريع سابقة وتتبع طريقة التسجيل ومحاولة تدوين ملاحظات بعدها سيتولد لديك اسئلة ...عندها بادر واسأل اكثر من شخص عن الموضوع ..سترى انهم سيجيبوك وستستفيد اكثر الإنسان بطبعه يحب ان يشعر بنفسه خبيرا فأسأل حتى يشعرو انهم خبراء واظهر لهم امتنانك المصحوب بعبارات الاطراء المهني وليس الشخصي

Emad ALayed
من قبل Emad ALayed , محاسب رئيسي , القبس للتخليص

تحتاج العملية الى تعب وصبر ويتطلب منك القيام بمراجعة الملفات السابقة ودراستها وتحليلها والاستعانة بالمراجع

Ahmed Al-Jadani
من قبل Ahmed Al-Jadani , Assistant Accounts Manager , Milling Company

اولآ عليك بالصبر.

ثانيا قول الله تعالى (ان الله لا يضيع اجر المحسنين)

آعمل وادرس المشاريع القديمه عن طريق فتح الملفات في الارشيف. آليوتيوب (هناك دورس تساعد في كسب الخبره) وتعتبر مساعد كثير في شرح امور شتاء في المحاسبه (حسب تخصصك).

وآحسن الطن في امورك وافعالك وافعال الاخرين.

آنصحك في قراه مقالات ايضا

Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

ارى ان تقوم بما يلى: -ان تدرس بعناية الإجراءات والقيود المحاسبية عن أسبوع مثلا او جزء خاص بمشروع عندك وابدأ أولا ان تسأل نفسك كيف تم هذا الإجراء ولماذا على هذا المحو -المحصلة لما سبق قد تكون نتائجها ضئيلة أكن ستكون قد كونت فكرة بسيطة ثم ابدأ سؤال الآخرين ممن لهم الخبرة بشرط ان بكون ذلك فى وقت منا سب -ان يتم ذاك فى إطار انك تريد التعلم منهم واكتساب خبرات جديدة -يلى ذلك الحصول على دورة محا سبية متخصصة فى المجال -وبالتوفيق انشاء الله

Hossam Mustafa
من قبل Hossam Mustafa , senior accountant , Login HR system

اخي مارايك بالتدوير فيما معناه ان تنتقل من قسم لاخر لتعرف اكبر قدر من المهام والعمليات الحسابيه

يعني .. انا كنت محاسب مشروع كل شغلي خاص بفواتير وفلوس وبس اتنقلت لقسم التكاليف اتعلمت ازاي اراجع المستخلصات واسجلها .. اتعلمت من قسم حسابات المشاريع مراجعة العهد وتسجيل قيودها .. ومن قسم الاصول ازاي اسجل قيود الاصول والمعدات واعملها اهلاك وغيرها وهكذا ..

لو تقدر انك تنتقل بين الاقسام هاتتعلم اكتر .. حاول تلم اكبر قدر من البيانات والمعلومات لان ده هو اللي هايكون مصدر شغل تاني ليك بعد كده

شكرا اخي

ahmed sobhy ahmed
من قبل ahmed sobhy ahmed , محاسب عام , شركة دار البيئة للمقاولات المحدودة

طبيعة النشاط اللى انت شغال فيه ايا كان ايه مقاولات او نشاط اخر - انك تحبه ده شئ مهم جدا - ازاى تتطور نفسك مبدايا انه مينفعش تقول على اى جزئية معينة فى فنيات شغلك صعبة او انك متعرفش تعملها - حتى لو هتدور ع الانترنت او مجال بحث متعلق بنفس النشاط - كده هتدى لنفسك الثقة اونك عاوز تتعلم وتكتسب معلومة وتبدا تطبقها - ده غير انك تسال اللى فى نفس تخصصك للاستفادة ولو بمعلومة واحده بسيطة - انك تفهم طبيعة مشروع كامل بمجرد ارساء المشروع - المناقصطة - وكيكفية التعامل معاه حسابيا وازاى تظبط حسابات وتكاليفك بما يتكيف مع المشروع ده بداية من شراء كراسة الشراء للدخول فى المناقصة - ممكن تعر ف ده من خلال فيديوهات ع اليوتيوب او عن طريق البحث فى جوجل - انا شخصيا لما بلاقى حاجة جديدة عليا باعمل كده او اسال اى شخص - المقاولات لذيذة وشيقة عشان تفاصيلها كتيرة شويه - وبالتوفيق ان شاء الله

Kareem Essam
من قبل Kareem Essam , محاسب اول , شركة الانجاز للتجارة والمقاولات

اليوتيوب مليان كورسات محاسبة مالية ومقاولات وتكاليف واكسيل وبرامج محاسبية - القراءة فى المجال - المشاركة والحل والنقاش فى المنتديات والجروبات والمواقع المهنية- ابدا بالمالية فهى الام ثم افهم المقاولات واعرف طبيعة الحسابات فيها وشوف حالات عملية واللى مش فاهمه اسال فيه واحد واتنين ومليون لغاية م تفهمه - وفيه نقطة مهمة وهى السى فى بتاعك وطريقتك فى تسويق نفسك وممكن برضه تشوف ع اليوتيوب كيفية اعداد السى فى واذا فيه فرصة تتطور فى نفس مكانك كمل فيه لو مفيش ابحث عن مكان اخر ولا تتوقف عن تطوير ذاتك وبالتوفيق

Ismail  Abdelaziz Mohamed Badawi
من قبل Ismail Abdelaziz Mohamed Badawi , رئيس حسابات , مجمع الميدان الأزرق الطبي

ما شاء الله اجبابات الاخوة اكثر من رائعة

ويمكن اضافة بعض النقاط

1: اجل لموقع بيت كوم جزء من يومك بشكل مستر للاستفادة من اهل الخبرة

2: راجع الملفات والقيود في الشركة لمعرفة طرق معالجة الاحداث المالية و المستندات المرفقة

3: احترم اهل الخبرة و كون علاقات صادقة مع المحترم منهم

4: لا تستلم ابدا

Ahmed Hegazy
من قبل Ahmed Hegazy , Junior Brand Manager , Caffe Bene

مرحبا , انك تطور من نفسك دا شئ مهم , بس لازم تعرف امكانياتك بمعني انتا تجيد ايه ؟؟ مثال ,لو انك تجيد استخدام الحاسب الالي يمكنك ان تقوم بالعمل كمدخل بينات , ولو انك تجيد الارقام والمحاسبه فالبتالي الاختيار الثاني جيد بالنسبة لك .

يمكنك الاستعانة ببعض البرامج التطويرة ,والدورات التدريبيه .

لا احد يمكنه معرفت مأهلاتك او اهتماماتك اكثر من نفسك , النصيحة قد قدمت ولك حرية التصرف .

شكرا

Mohamed Fawzy
من قبل Mohamed Fawzy , مدير حسابات , البنيان

  1. اولا لابد ان تكون علي دراية تامة بالمجموعة الدفترية والدورة المستندية المحاسبية لأنها اساس العمل
  2. في البداية لا بد من العمل بوظيفة محاسب موقع لتكون علي دراية تامة بالمشروعات التي تنفذها الشركة.
  3. الانتقال الي الادارة وذلك لتسوية عهد المواقع من صرف وتوريدات
  4. الانتقال الي مرحلة مراجعة المستخلصات الخاصة بمقاولين الباطن ومقارنو كمياتها بالعقد المبرم مع الجهة المالكة وكذلك اسعار المقاولين وتحديد اي انحرافات في الكميات وسببها.
  5. الانتقال الي قسم اتكاليف - مقارنة التكلفة الفعلية للمشروع بالتكلفة التقديرية وتحديد نسبة الانحراف ومعالجته بالتنسيق مع المكتب الفني ومدير المشروعات.
  6. تسجيل في دفاتر اليومية ودفتر الاستاذ المساعد وميزان المراجعة
  7. المشاركة في عمل الميزانيات العمومية وقوائم الدخل ةالتدفقات المالية
  8. مرحلة التحليل المالي