هل يوجد فرق بين الديكور والتشطيب ؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Badra Badra , تنفيذي ديكور , شركة زووم للديكور
تاريخ النشر: 2017/12/11
sara elsawy
من قبل sara elsawy

التشطيب  هو تكسيه للحوائط الداخليه والخارجيه بعد النتهاء من مرحله البناء زى تشطيب الحوائط عن طريق المحاره والدهانات وتشطيب الارضيات من بلاط وسيراميك ورخام وتشطيب الكهرباء والسباكه وغيره

اما الديكور هو عباره عن اللمسه الاخيره يعنى اللمسه الفنيه اللى بتنور المكان وبتظهره من جمال واناقه وشياكه فى اللون والفرش وتنظيم المكان واهم ما فى الديكور هو الوظيفه انك كمهندس ديكور شاطر تعرف توظف كل حاجه فى مكانها الصحيح

نعم يوجد فرق بينهما لان الديكور فن

والتشطيب هي عبارة عن اللمات الاخيرة للعمل المنجوز

ahmed assaf
من قبل ahmed assaf , Senior Architect & Deputy manager , Vital Conzept Engineering & Consultancy

الديكور يقصد به التزيين اما التشطيب هو إصفاء أو إكساء المباني والخرسانات بالخامات النهائية مثل الدهانات والبلاط والسيراميك