كيفية تتم اثبات الشيكات قبل عملية البيع او الشراء وبعدها وقبل تحصيل الشيك وبعد تحصيله او دفعه؟

تم إضافة السؤال من قبل medhat mohamed mohamed kefaya , محاسب مبيعات عملاء , مصر للالكترونيات
تاريخ النشر: 2017/09/25
hesham ghamry
من قبل hesham ghamry , مراجع داخلي , السلاب

اثبات الشكيات قبل عمليه البيع

من ح/ اوراق القبض

  الي ح/ الايردات المقدمه

وعند البيع

من ح/الايرادات المقدمه

  الي ح/الايرادات

و قبل التحصيل وارساله للبنك لعمل حافظه

من ح / شيكات تحت التحصيل

  الي ح/اوراق القبض

وبعد تحصيله

من ح/ البنك

   الي ح/ شيكات تحت التحصيل

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

اتفق مع اجابة ا هشام غامري

 شاكر الدعوة

Ahmed El Nagar
من قبل Ahmed El Nagar , accontant Clerk - store keeper , DX CONTRACTING

ثبات عملية استلام شيك من العميل مؤجل الدفع :-

xxx من ح / شيكات الخزينة

xxx الى ح / العميل

أما بسؤالك عن الشيكات برسم التحصيل فإن الشيكات برسم التحصيل تكون في حالة استلام المنشأه لشيك مؤجل الدفع وتقوم لعدم رغبتها في حفظ الشيك بالصندوق المنشأة - تقوم بإيداع الشيك مباشره بالبنك وبالتالي عملية الإيداع لن تظهر في كشف البنك لأن الشيك لم يحن تاريخ استحقاقه وبالتالي يتم إثبات العملية الإيداع بالآتي :-

xxx من ح / شيكات برسم التحصيل

xxx الى ح / شيكات الخزينة

وعند استحقاق الشيك تقوم بإثبات توريده بالبنك بالقيد التالي :-

xxx من ح / البنك

xxx الى ح / شيكات برسم التحصيل