في حال وصلك عميل غاضب هل تعتقد ان الابتسامة هي الحل الامثل للتواصل معه والوصول الى الحل المناسب ؟

تم إضافة السؤال من قبل AHMED MOHAMED ABDULAZEEM MOHAMED , ,BRANCH MANAGER, Brand Manager, Business Development Manager, Marketing Consultant , زرقاء اليمامة للبصريات
تاريخ النشر: 2013/10/12
bassam sabbagh
من قبل bassam sabbagh , المشرف و المسؤول الفنّيّ , مديريّة صحّة اللاذقيّة-شعبة اللايشمانيا و الصّحّة البيئيّة

هي المدخل الصّحيح و الخطوة الأولى على طريق امتصاص الغضب

Mohamed Badr Mohamed Ahmed Yamani
من قبل Mohamed Badr Mohamed Ahmed Yamani , automotive HVAC technician , small private business workshop

اول حاجه في ابتسامه خاصه ببداية المقابه دي عادي بس بعد كدا واثناء الاستماع بانصات بلاش الابتسام خالص لان العميل في خلال غضبه ممكن يترجم لغة الجسد الى استهزاء بكلامه بالنسبه للعميل الغاضب او اللي عنده شكوه عامل زي البالون اللي هاتنفجر فالافضل للمثل خدمة العملا او رجل المبيعات اولا سماع المشكله بانصات وعدم المقاطعه لغاية اخر كلامه عشان يعرف يحلها بعد كدا يقدر يبدا يسال  العميل اساله ويستفسر منه هو عمل ايه بالزبط بالترتيب باساله قصيره (نعم ولا ) ومن هنا هايلاقي ان المشكلة بتحل نفسها اوتوماتيك لدرجة ان المشكله هاتكون استخدام خاطيء من العميل او عدم معرفتة بطريقة استخدام الخدمة او الخطوات اللي لازم بيتبعها عشان يقدر يحصل ويبدا يستخدم المنتج او الخدمه ونسبه صغيره جدا من العملا بيكون عندهم مشاكل فعلا او الخطا مش من عندهم عشان كدا انا قولت في الاول لازم نسمع لاخر كلامه لانه بيفضي الشحنه اللي عنده وفي نفس الوقت بيشرح المشكله في بعض الاحيان العميل بيكون متحفز او متصيد لاي خطا او اشاره من مقدم الخمه عشان كدا قولت عامل زي البالون فممكن ينفجر في ممثل الخدمه ويبدا يترك المشكله الاساسية والموضوع يبدا يتطور من شكوى لمشكله اكبر لغاية مانوصل لعميل ذو خبره سيئه (او عميل غير مرضي) ودا في دراسات بتقول ان العميل الغير مرضي بيسبب ان اكتر من35 عميل اخرين متوقعين ممكن نخسرهم كعملا فعليين ( وفي دراسات بتقول افل وفي اخرى اكبر من الرقم داا طبعا بيختلف من قطاع لاخر )

علي احمد عبدالله الشعيبي
من قبل علي احمد عبدالله الشعيبي , Receptionist and Cashier , فندق ايجل

الابتسامه والانصات وعدم المقاطعة ومحاولة تفهم المشكلة

ابدا بل العكس ابداء الجديه التامه و اظهار استعدادك لفهم مشكلته و سعيك لحل مشكلته  بشكل جدي وواضح افضل من الابتسامه

محمد صالح بن جحلان
من قبل محمد صالح بن جحلان , إدارة العلاقات الحكومية والميناء , مؤسسة إنجاز الفنار للمقاولات والتشغيل والصيانة

الابتسامة لاتكفي ولكن يجب امتصاص غضبة بقبول المشكلة والاستقبال له بطريقة ترضية ليعطية احساس بامكانية الحلول بدون اسقاط حقة في الحوار .

Smile is not enough, but must absorb the fury of the acceptance of the problem and reception consolation to him in a way to give him a sense of the possibility of a subsequent solutions without dropping in the dialogue.

Ola Hassan
من قبل Ola Hassan , Assistant reservation manager , Accor Company

الابتسامه لوحدها مش هي الحل .. بالعكس ممكن يفهمها غلط لو هو غاضب جدا الاهم انك تظهر له اهتمامك وتركيزك معاه انك تحاول تحل المشكلة

الابتسامة هي الحل في محاولة تهدئة العميل ومحاولة امتصاص غضبه ومن ثم يجب العمل على حل مشكلته ان امكن ذلك

Jehad Lafi
من قبل Jehad Lafi , Bell Captain , Il palazzo amman (warwick )

خطأ عدم الأبتسامة بل الأستماع له أي كلي أذان صاغية ومحاولة أمتصاص غضبة بأعطاءه الحلول المناسبة والعمل على حلها  الأبتسامة في وجهه تثير من غضبه كأنك تضحك عليه

how to solve problems:

listening

apologize

solution

thanks

zain ahmad fajyri fajyri
من قبل zain ahmad fajyri fajyri , فني كهرياء , الاداره الهندسيه والاسكان براس مشعاب

الابتسامه وحدها لا تكفي وعليك ملاطفته وإقناعه ومقاربة وجهات النظر والسعي لإرضاءه في حدود ما تقتضي حاجته دون المسساس بالمصلحه العامه

Ahmed Soliman
من قبل Ahmed Soliman , Senior HR Generalist , iffco

There is a well-known role in the field of customer service:

(LAST):

L stands for Listen to the problem.

A stands for Apologize to the customer.

S stands for Satisfy the customer need and solve his problem.

T stands for Thank the customer for his complain and ask him to visit you again.