هل يمكن للمهندس حديث التخرج ان يعمل دون وصي عليه من مهندس اكبر منه مع انه ممكن ان يكون قدرات المهندس المبتدء افضل؟

تم إضافة السؤال من قبل حسام عبدالناصر جمال محمد كامل , مهندس مكتب فني , المباني المتحدة
تاريخ النشر: 2013/10/08
hatem labib
من قبل hatem labib , Quality control manager , MISER consultant

لا من الافضل مهما كانت كفائته ان يكون معاه مهندس ذو خبره لتلافي الاخطاء الكبيره

hassan qutb
من قبل hassan qutb , Facility&Engineering Manager PMP. , مقاولات خاصه

ادا شعر اى حديث تخرج انه افضل من زميله ورئيسه من دوى الخبره

وبالتالى شعوره وتعاليه على من يعملون تحت ادارته

فلابد ان ينتج مهندس فاشل مكروه من رؤسائه ومرؤسييه

وفى اقرب فرصه سيتم التخلص منه بنقله لمكان اخر يفشل فيه

neven mounir
من قبل neven mounir

اعتقد لأ , لانه مهما كانت قدرات المهندس المبتدأ عالية , ففي مهنة الهندسة المدنية تحتاج بشكل كبير للخبرة في العمل و مواجهة المشاكل اللي قد تحدث في الموقع ما لا يعرفه المهندس المبتدأ

لايمكن لمهندس حديث ان يكون ناجحا مالم يعمل تحت اداره مهندسين ذو خبره سابقه

Nehal Fayez
من قبل Nehal Fayez

معتقدش ينفع في كل التخصصات , مدني وعمارة ممكن قبل التخرج يكونوا بيتدربوا في مواقع واتشربوا العملي اما كهرباء وميكانيكا مثلا فالتدريب اثناء الدراسة بيكون فكرة عامة لازم المهندس يتخرج وبعدين يتدرب تحت مهندس اكبر منه واكثر خبرة علشان يعرف ينطلق لوحده بعد كده

Arwa Bawazeir
من قبل Arwa Bawazeir

يجب توفير مكاتب عمل للمهندسيين حديث التخرج لاكتساب الخبرة من مهندسيين لديهم خبره سابقة.

Laid Aboub
من قبل Laid Aboub , مدير الدراسات الهندسية , SEDAT

انا في نظري المهندس حديث التخرج لابد له من توصية ولو ليس من مهندس لان الدراسة شيء و العمل شيء مختلف تماما

mostafa  ibrahim
من قبل mostafa ibrahim , مهندس شبكات صرف الصحي،شبكات مياة و طرق وخطوط طرد , شركة الجيزة للمقاولات العامة

التوصيات مطلوبه يا باش مهندس حسام وكمان علشان تزود خبرتك في البداية

ahmed saeed abd El-latif
من قبل ahmed saeed abd El-latif , planning engineer , ICAT in Gabal al asfar wastewater treatment plant

لا طبعا .. لكل شئ بداية وبداية العمل الوساطة

Mousa alktteb
من قبل Mousa alktteb , مدير المشريع , -----------------------------------------------

هل يقدر الطفل الرضيع ان ينمو ويكبر بدوىن امه يا ولدي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ارضع الخبرة ممن اقدم منك حتى تزحف ودادة دادة وتمشى وتقع ويشد عودك ولا تنسى يعتمد على هذة الطفل في عمر العشرة وكذلك انت اصبر الصبر حلو