ماذا يعني حرق الاسطوانة؟

تم إضافة السؤال من قبل وجدي عبدالجليل ناجي الأشعري , مدرس حاسوب - مهندس [برمجيات- صيانه] , المعهد العام للاتصالات
تاريخ النشر: 2016/12/26
وليد أحمد قائد أحمد المهاجري
من قبل وليد أحمد قائد أحمد المهاجري , مهندس في مجال تقنية المعلومات , عمل حر

بالمختصر المفيد حرق الاصطوانات يعني تهيئة الاسطوانات وجعلها جاهزه ليتعرف عليهاالجهاز تلقائيا . يعني تقدر تقول ان انت قادر تجعل من الاسطوانةملف تنفيذي . باستخدام برامج مخصصة لهذا العمل . اختصرت الاجابة نظرا لضيق الوقت . وشكرا .

Ali Mustafa Ali Shadad
من قبل Ali Mustafa Ali Shadad , IT Specialist , Egyptian Ministry of HealthMeetGhmmr Oncology Center

يعنى وضع البيانات على الاسطوانه بنظام 0 و1 المتعارف عليه وذلك عن طريق شعاع الليزر يقوم بتسليط الضوء مع دوران الاسطوانه فيقوم بتغميق جزء وترك جزء dark 0و trans اى الشفاف 1 وهذه تسمى write اما read بتم تسليط شعاع الليزر على blocks فاذا انعكس يبقى 1 واذا لم ينعكس الصوء يبقى 0 فذلك كل العملية تتم عن طريق شعاع الليزر

هاشم المشارقة
من قبل هاشم المشارقة , Key Account Manager , Advanced United Systems Ltd. ( A member of Taj Holding Group)

مصطلح حرق الاسطوانة مأخوذ أساساً من الكلمة الانجليزية المستخدمة لإرسال أمر كتابة البيانات على الاسطوانة

Burn

و التي تعني حرق فعلا و ربما تم اختيار هذا المصطلح نظراً لإستخدام أشعة الليزر في كتابة البيانات على الاسطوانة

و حرق الاسطوانة يعني ببساطة نقل و كتابة البيانات عليها.

Marawn Ayman
من قبل Marawn Ayman

وضع ملفات النظام عن طريق شعاع الليزر كى يتعرف عليا جهاز الكومبيوتر

 وضع البيانات على الاسطوانه عن طريق شعاع الليزر

غازي الصبري
من قبل غازي الصبري , مدير قسم التصميم , مطابع الفرقان الحديثة

يعني نسخ الي داخل الاسطونة

TAREK TAREK
من قبل TAREK TAREK

ماسبب ضعف السحب بسيارة بى ام دبيلو320 تربو ديزل

 الجهاز بتاعك بيكون مطفي فعليا ومش بيتعامل مع الهارد الا لما يكون في نظام تشغيل يخلية يتعامل معاه ويخليك انت كمان تتعامل معاه يعني انت لو حطيت الفلاشة بتاعت الويندوز او الاسطوانة مستحيل تتعرف تتعامل معاها الا من جوة الويندوز عشان تشغلها ف بيعمل الحرق دة بمعني انة بيخلي اي حاجة الاسطوانة اوتو ران او ملف تنفيذي بيتنفذ لوحدة بمجرد ما يدخل ع الجهاز مش محتاج انك تدخل من ع الويندوز تشغلة ف انت بكدة بتحرقة ع الاسطوانة او الفلاشة يعني بتخلية شغال لوحدة ملف تنفيذي بمعني اصح اسف ع التاخير

mostafa dasky
من قبل mostafa dasky , مشرف علي الشليرات , السويدي للكبلات U I C

لاسطوانة مستحيل تتعرف تتعامل معاها

Elhassan Kasem
من قبل Elhassan Kasem , مدير الجوده , Cigalah Group

هى تهيئة الاسطوانه كملف تنفيذى يسهل على الجهاز التعرف عليها من خلال برامج محدده

abdul fattah mahmmud alsaeed
من قبل abdul fattah mahmmud alsaeed , مسؤول إدارة المركبات , شركة مكارم النخبة للسيراميك والرخام

عملية نسخ الملفات على الاسطوانة