ما هي اهم مميزات العلامة التجارية للشركات؟

العلامة التجارية تشمل كل ما تقوم به الشركةاو تنتجة ااتعريف عن نفسها . اذكر اهم مميزات العلامة التجارية؟

تم إضافة السؤال من قبل أحمد حمدي الزواوى , Project Manager,Projects Manager , M.A.ALSOBHI COMPANY
تاريخ النشر: 2016/11/09
toufik mammeri
من قبل toufik mammeri , أمين الإدارة العامة. مسير مخزن. تسيير الموارد البشرية , المؤسسة الوطنية كافل اليتيم

معرفة الجمهور

واحدة من أهم مواصفات العلامة التجارية الناجحة هى أن يكون ليها معرفة شاملة بالجمهور اللي بتستهدفه و تركيبته ، وإيه الحاجات اللي بتهمه، وإزاي تقدر تتواصل معاهفمعظم العلامات التجارية ليها جمهور محدد سواء سن معين أو طبقة معينة ..إلخعشان كده فهم السوق والجمهور المستهدف أمر مهم جدا عشان تقدر العلامة التجارية تبني لهجة وشخصية، وده اللي بيخلي في علاقة بين العلامة التجارية وجمهورها

التميز

عشان تبني هوية للعلامة التجارية لازم تشتغل على فكرة التميز، مثلا لو هتركز على تميز المنتج فشركة أبل بقت مميزة بأن منتجاتها مبتكرة و حجمها صغير، أما لو هتتميز بالخدمة  فدومينز بيتزا مثلا مشهور عنها سرعة الدليفيري، ولو هتتميز في البيع مثلا فأحذية تومز بتتبرع بجزمة مجانا لطفل محتاج مع كل جزمة بتشتريها أنت منها

فافكرة أنك تعمل هوية  مميزة للعلامة التجارية مش محتاج فكر ثوري، قد ما هو محتاج ببساطة تفصيلة صغيرة تحددها وتقرر أنك تتميز فيها

الشغف

ممكن تقدر تعمل علامة تجارية من غير شغف، لكن مستحيل تخليها تستمر من غيره، لأن الشغف هو اللي بيخلي عندك نوع من الحماسة والفرح وأنت شغال على العلامة التجارية و الشغف هو حب الشئ من غير الشعور بالمللوكمان غالبا ما شغفك هيتنقل للمستهلك من خلال أفكارك الإعلانية عن العلامة التجارية، الشغف كمان هيقدر يخليك تعدي النكسات اللي ممكن تمر بالعلامة التجارية

الاستمرارية

المستهلك اللي بيتعامل مع علامة تجارية معينة بيكون متوقع نفس جودة المنتج أو الخدمة اللي حصل عليها أول مرة ، ومثال على ده المطاعمفامفيش مستهلك هيقدر يتعامل مع علامة تجارية معندهاش مستوى جودة ثابت

القدرة على التنافس

أنك تبني علامة تجارية في الوقت ده مش أمر سهل، عشان كده لازم أعضاء الفريق اللي شغالين على العلامة التجارية يكون عندهم روح منافسة و سعى دايم أنهم يتحسنوا

عشان كده لو شوفنا اللاعبين الرئيسين في أي صناعة مش هنلاقيهم قاعدين ساكتين ومستنيين المستهلكين يحبوا منتجهم، بالعكس بيحاول دايما يوصلوا لأفكار تتجاوز توقعات المستهلكين، وده اللي بيخلي العلامة التجارية في المقدمة قبل المنافسين ليها

الوصول للمستهلك

من أهم مميزات العلامة التجارية الناجحة هى أنها تقدر توصل للمستهلك من خلال القنوات المختلفة، فالعلامة التجارية لازم يكون ليها ميزاينة للإعلانات سواء التليفزيونية، أو في الصحف والمجلات والأوت دور، وكمان لما المستهلك يحب يوصلها عن طريق الانترنت تكون من النتايج الاولى في البحث

وعشان كده الإنترنت ضيق الفجوات بين العلامات التجارية الكبيرة والصغيرة، فاشبكات التواصل الاجتماعي بقت توفر إعلانات أرخص من الوسائل التقليدية زي الراديو والتليفزيون، ودلوقتي بقت تقدر توصل لأي شخص من خلال الانترنت بس هيكون الجزء الأصعب أنك تعرف إزاي توصلهم

القيادة

دايما في شخصية وراء أي فريق عشان ينجح، نفس الشئ مع العلامة التجارية وهو عادة بيكون المدير التنفيذي لو العلامة التجارية لشركة كبيرة، أو صاحب الشركة لو الشركة صغيرة

وهو بيكون الشخص اللي بينسق بين الفريق وبيعمل رؤية استراتيجية للعلامة التجارية، وهو اللي بيحل المشاكل وبيكون حلقة الوصل بين الإدارات المختلفة،وبيعرف نقاط قوة كل عضو في الفريق و بيحفزها

وبكده لو قدرت توفر في العلامة التجارية اللي شغال عليها السبع صفات دي يبقى أنت ضمنت نجاحها، ومش هيكون فاضل غير الأفكار المميزة

الرابط المصدر

Omar Saad Ibrahem Alhamadani
من قبل Omar Saad Ibrahem Alhamadani , Snr. HR & Finance Officer , Sarri Zawetta Company

شكرا لدعوتك

اتفق مع. الاجابة المميزة للزميل توفيق

مع التقدير

Ashraf E. Mahmoud (PhD)
من قبل Ashraf E. Mahmoud (PhD) , University Lecturer, Freelancer Consultant and Trainer for Int'l Business & Banking TF. , FreeLancer

شكرا على الدعوه الكريمه

أهم مميزات العلامه التجاريه للمنظمه هى

اولا: التعبير عن رؤيه ورساله وهويه المنظمه بطريقه واضحه ومختصره

ثانيا: تكوين صوره زهنيه للمنظمه "متفرده ومتميزه ومبدعه " لدى المجتمع ككل بصفه عامه ، ولدى المستهلكين الحاليين والمرتقبين بصفه خاصه

ثالثا: إجتذاب أكبر عدد من أفراد الجمهور لجذبهم نحو التعرف على منتجات المنظمه

أحمد حمدي الزواوى
من قبل أحمد حمدي الزواوى , Project Manager,Projects Manager , M.A.ALSOBHI COMPANY

 تمثل العلامة التجارية المنظر العام لاعلاناتك وموقعك الالكتروني والخدمة التي يحصل عليها العملاء وأيضا الطريقة التي تتعامل بها مع عملائك وهي شئ أساسي للعملاء إذا أحبوها يؤدي الى زيادة الثقة بينكم  وهي تشمل كل ماتقوم به الشركة أو تنتجه للتعريف عن نفسها.ومن أهم مميزات العلامة التجارية.1-انها تعمل على تميز الشركات عن منافسيها. 2-تجعل العميل يشتري منك المنتج أو يحصل على الخدمة التي تقدمها. 3-تعمل على خلق الثقة وبناء العلاقه بينكم واقناعهم بالتعامل معك. 4-التاثير على قررات المستهلك وولائة للشركة بمنتجاته وخدماته.ومن العوامل المهمة في تصميم شعار الهوية التجارية لابد أن يتم عمله بإحترافية كبيرة لكي يعبر عن شخصية الشركة . وقد وجدت الشركات في السنوات القليلة الماضية إن إنشاء هوية تجارية موجهة لمستهلكين بعينهم على المستوى الشخصي عملية مربحة جدًا،

من قبل , فني , سابتكو

اتفق مع اجابة الزملاء واتفق مع الاجابة المميزة المفيدة للاستاذ توفيق

osama faitor
من قبل osama faitor , مدير فرع , المصرف الزراعي

اتفق مع الزملاء

شكرا للدعوة الكريمة

العلامة تلخص كل شيء على المنتج و الشركة المصنعة

وتعطي للزبون الثقة و الرغبة

Nadjib RABAHI
من قبل Nadjib RABAHI , Freelancer , My own account

خصائص العلامة التجارية:

قد تكون العلامة التجارية:

اسم يتوهم، سلسلة من الحروف

لقب

رمز

مكان

شعارأو عبارة

اللون: زجاجة أورانجينا

عالية الجودة / الجودة الأساسية / معايير الجودة

دوران قوي

دون الترويج

أسعار مرتفعة نسبيا / أسعار منخفضة للغاية

منتجات تتميز جدا

يسمح المنافسة مع تجار التجزئة وغيرها من الشركات المصنعة

شكرا للدعوة -

السمعة الجيدة - المحافظة المستمرة على الزبائن - المبيعات  المتميزة - تقليل الحملات الدعائية (تخفيض المصاريف ) - استقطاب الزبائن بسهولة - امكانية افتتاح الفروع في اي موقع بسهولة - قابلية الاقتراض من البنوك - القابلية على التعامل مع قطاعات الدولة المعنية - تحقيق مبيعات ذات مستوى جيد حتى في حال تدني الاسواق     !!!

hisham abu dagga
من قبل hisham abu dagga , Project Manager / مدير مشاريع , مؤسسة عبدالكريم العواض للمقاولات

شكرا على الدعوة

العلامة التجارية هي كلمة أو رمز أو تصميم (كاسم علامة تجارية أو شعار) يميز المنتجات أو الخدمات التي تقدمها جهة ما عن تلك المنتجات أو الخدمات المقدمة من جهات أخرى. بوجه عام،

الشركات ذات ملكية لعلامة تجارية قوية لن تحتاج إلى مصروفات تسويقية مرتفعة حتى تروج لبضائعها.

كما أنها تستطيع الاستفادة من اسم العلامة التجارية للتحكم في أسعار منتجاتها نسبياً.

أن تملك علامة تجارية يعتبر ملكية، أي أن الشركة تستطيع بيع هذه العلامة التجارية أو تأجيرها

جوجل يحب العلامات التجارية الشهيرة. اصنع لنفسك واحدة. -ديف نايلور

شكرا على الدعوة   أتفق مع جميع اجابات الزملاء

Yahia Mohamed Suliman  Ahmed
من قبل Yahia Mohamed Suliman Ahmed , Project Manager , Brouj construction CO

شكرا للدعوة. .........................................اتفق تماما مع إجابة الأستاذ توفيق ونشكره على المعلومات الوفيرة والقيمة التى تضمنتها إجابته الكافية ..مع خالص التقدير والاحترام ...