تكييف باور 2.5 ح يعمل بدون فصل الترموستات بايظة كان بيشتغل والكباس يبتدى يسخن ممكن بعد 8 الى 9 ساعات دلوقتى بيسخن جدا فى خلال نص ساعة ما السبب؟

تم إضافة السؤال من قبل mohammed نبيل رمضان
تاريخ النشر: 2016/09/02
samir amer
من قبل samir amer , Senior Mechanical Engineer , شركة الاتحاد الهندسي خطيب وعلمى

بسبب التشغيل المستمر يحدث انهيار للعزل الخاص بلفات الموتور داخل الكمبروسور  ومن ثم  ترتفع درجة الكمبروسور

محمد خلف حسن عباس
من قبل محمد خلف حسن عباس , مشرف التسيليمات , غير محدد

سخونة الزيت ستوادي قفش المتور بدون مقاطعة

حسين على
من قبل حسين على , فنى أجهزة كهربائية , سوناى

اولا نتيجة لتشغيل الكباس فترة طويلة ادى الى انهيار العزل بالكباس مما ادى الى زياده سخونة الكباس الموجودة

ثانيا الكباس عمل لفترات طويلة كان لايفصل الا من خلال الاوفرلود للكباس

ثالثا عمل الكباس لفترة ممكن كان يؤدى الى سدد بالدائرة نتيجة ارتفاع درجة حرارة الزيت بالكباس

رابعا اذا تم تغيير الزيت لن يشكل فارق كبير نتيجة لان الكباس قد نفذت قدرت الكباس على اعطاء التبريد كما كان

أحمد محمد محمد
من قبل أحمد محمد محمد , فني تركيبات و صيانه التكييف , ايجيب اير للتجاره و المقولات

انتا تقدر تجري كل يوم 8 او 9 ساعات لو هتقدر يوم  اتنين تلاته مش هتقدر تكمل و هيجي وقت مش هتقدر تكمل نص ساعه ده نفس الموضوع اللي حصل للجهاز عند حضرتك اشتغل فتراات طويله و من غير ما يفصل و ده غالبا الكباس بيكون  باظ

sayedahmed El-feky
من قبل sayedahmed El-feky , مدير المشروع للتشغيل والصيانة , شركة الإيوان الطبية

نظرا لأنه لم يتم تغيير الثرمستات فورا تعطله فإن ذلك أدى إلي التشغيل المستمر للضاغط لفترة طويلة بما يؤدى إلى رجوع الغاز في خط السحب في حالة  سائلة   ينعكس علي الأجزاء المكانيكية للضاعط و يتغير مواصفات زييت التبريد ويزيد الإحتكاك للأجزاء الميكانيكية المتحركة فيزيد الأمبير فترتفع درجة حرارة الضاغط

nabil hefny
من قبل nabil hefny , مهندس تكييف وتبريد , The Rocks

ليه الثرموستات ماتغيرتش اول ما عرفت انها بايظه ؟

السخونية الزيادة الناتجه من عدم فصل الكباس بتغير في خصائص الزيت وبتقلل لزوجته وذلك يؤدي الي تآكل في الاجزاء الميكانيكية داخل الكباس فبالتالي عند بداية التشغيل بيسخن نتيجة الاحتكاك او البوش بين اجزاءه واظن انه قريب هايقفش جرب تغير الزيت وقولي النتيجة