بعدة طرق، كل طريقة ألذ من الأخرى ، حضر أطباق رئيسية باللحم؟

تم إضافة السؤال من قبل MADE ElKHBIRY , Food & Beverage Operations Manager & Ready for new challenge immediately , السابق Operations Manager
تاريخ النشر: 2016/07/01
dalal alharbi
من قبل dalal alharbi

اللحم، مكوّن أساسي على المائدة فالكثير من الاكلات يمكن تحضيرها باللحم، ويشتهرالمطبخ العربيبتحضيره ألذّ أطباق اللحم وخاصّة المطبخينالاماراتيوالسعودي. يمكن أن تحضّر أطباق اللحم بنوعين أساسيّين من اللحم، فإمّا تكون بلحم البقر المحتوي على دهون قليلة وإمّا تكون بلحم الغنم الذي يحتوي على الكثير من الدهون، ذلك إلى جانب انواع مختلفة ومتنوعة من اللحم.ويمكن لأطباق اللحم أن تكون عبارة عن اكلات سريعة أو اكلات تتطلّب الكثير من الوقت والعناء لتحضيرها. يمكن أن تتفرّع هذه الاكلات باللحم إلىيخنات وايدامات،صواني بالفرن،مقالي،مشاويوغيرها...يستخدم اللحم إمّا مقطعاً إلى قطع او مفروماً فرماً ناعماً بحسب الوصفة المحضّرة. ومن الاكلات صعبة التحضير نذكرالخروف المحشي،الكبة،الشاورماوغيرها من الوصفات التي تتطلّب وقتاً للتحضير. أمّا من الاكلات السهلة فنذكر اللحم المقطع المشوي أو المقلي،الكفتة،الكباب، الستيك،البرغر... فيكون اللحم مفروماً مثلاً في أطباقالكفتةوالكباب،المحاشيكالكوسا وبعض أنواعالغراتانوالصواني بالفرنفي حين قد يكون مقطعاً أو مدقوقاً في باقي الوصفات.تزيّن الاكلات باللحم مائداتالعزومات، سفرةالافطار الرمضانيةوعيد الأضحىفاللحم مغذٍّ جداً ويحتوي على البروتين اللازم للفرد كما أنّه يساعد على الشعور بالشبع والامتلاء.

MADE ElKHBIRY
من قبل MADE ElKHBIRY , Food & Beverage Operations Manager & Ready for new challenge immediately , السابق Operations Manager

فتة داوود باشا

 المقادير:نص كيلو لحمة مفرومة حمراء _ بصلة متوسطة مبشورة _ملح فلفل _بهارات لحم .،( الصلصه)2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم _ماء _ نص ملعقة كبيرة توم مهروس _ سمن للتحمير .الطريقة:تخلط كل المقادير مع تخلط تماما..ناخد قطعة لحم اد الليمونة و نكورها بين ايدينا على هيئة كورة...وهكذا نستمر حتى ينتهى المقدار كله...نحضر مقلاة تيفال ونضع فيها سمنة الى ان تسخن ثم نحمر الكفتة...بعد ماتتحمر نشيلها فى طبق جانبا..نحضر حلة نضع بها حوالى نص كوب من السمن الباقى من تحمير الكفتة..ونضع الثوم المهروس الى ان يصفر..ثم اضع الصلصة و الماء و ملح وفلفل الى ان تغلى..اضع الكفتة فى الصلصة الى ان تستوى حوالى ربع ساعة تؤكل مع ارز ابيض و بالهنا و الشفا طريقة للتقديم، بكبشة مخرمة تشيلى الكفتة من الصلصة و تحطيها فى قعر طبق ثم تحطى عليها مقدار من الارز ثم نبطط بضهر الملعقة كويس ثم نقلبة فى سيرفيس التقديم و بجا نبة طبق الصلصة

----

كباب حلة

 اللحمة حسب الكمية اللى انتى عيزاها يعنى كيلو او اكتر او اقل .لحمة مغسولة و مقطعة مكعبات __ ملح و فلفل __رشة بهارات لحمة __ بصلة متوسطة مبشورة او بصل قاورمة ( الصغير قوى ) سليم زى ما هو_ ملعقة كبيرة سمن __فصين مستكة و فصين حبهان __ فحم (حوالى2 قطعة كبيرة ) فوطة مطبخ نظيفة .الطريقه:ضعى السمن فى حلة على النار الى ان يسخن ثم اضع البصل الى ان يصفر ثم اضع الحبهان و المستكة ثم اضع اللحمة و اقلب كلة كويس قوى لحد لونها ما يتغير و يتحمر شوية و تشرب مايتها افضل اذود شوية ماء فى شوية ماء لحد ما تستوى و تشرب مايتها فى هذه الاثناء اكون ولعت الفحمة و احمرت خالص ازيح بالملعقة اللحمة على الاجناب و فى النص اضع الفحم المولع بسرعة و اضغ غطاء الحلة بسرعة قبل الدخان ما يطلع برة ثم اغطى الحلة تماما بالفوطة لمنع خروج اى دخان تترك مغطاة حتى موعد الاكل تقدم مع ارز ابيض و سلطة طحينة

--------------------------

صينة الكفتة بالطحينة وشرائح البطاطس لكفتة بالطحينة:_المقادير: كيلو لحم مفروم+بصلة كبيرة مبشورة+خلطة تتبيل الكفتة من كنور أونضع ملح وبهارات العادية+1/2 رغيف فينومقادير سلطة الطحينة:نص كوب طحينة+3 فصوص ثوم مدقوق+معلقة خل+زيت+ماء للتخفيفالطريقة:_اولا بالنسبة للطحينة بنحط كل المقادير نع بعض ونقلب كويس جدا وكل ما نلاحظ انها تقيلة خففى بشوية ماء لحد ما يبقى لونها فاتح وفى نفس الوقت نخلط اللحم المفروم مع البصلةوالتوابل وبنجيب الفينو ونبلة بالماء ونفتفتة مع خليط اللحم انا بقول فينو لان من غيرة حتلاحظوة ان الصينة بعد ما تخرج من الفرن حجمها صغر او كشت وجود الفينو بيساعدها تحتفظ بنفس حجمها ال دخلتى بيها الفرن،نجيب صنية مدهونة ونبدا فى وضع اللحمة بداخلها نفرشها يعنى فى قلب الصنية وممكن نحط على الوش ترنشات بطاطس وفى الاخر نسقيها بالسطلة الطحينة ودخليها الفرن و أول ما تخرج من الفرن سخنى فحمة على النار وحيها بعد كدة فى الصنية علة قطعة خبز وحطى فوقيها حبة سمنة وغطيها باحكام الفحم بيدى نكهة الشواء-------------------------------------------الكرشة بالحمص المقادير:كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة _كوب عصير طماطم _بصلة متوسطة مفرومة _نص كوب حمص (حمص الشام )مسلوق نص سلق _معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم +ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشة الطريقة:نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين ،و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى لونها اتغير و تقلت اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفل و الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى مش بتاخد كتير يعنى حوالى دقيقة مثلا و بالهنا و الشفا

اللحم بالورق بالورق الفويل ( سهل جدا) المقادير:كيلو لحم قطع ( بتلو او كباب حلة )+ملح _ فلفل _ بهارات _ رشة جوزة الطيب +2 معلقى كبيرة سمن _ او معلقة سمن و معلقة زيت +بصلتين +فرخ و رقة فويل الطريقة :نقطع البصل شرائح و بعدين نحط علية مقادير التتبيلة كلها و ندعكهم كويس،نضع اللحم المغسول و السمن على البصل السابق ، نفرد الفويل امامنا و نضع المقدار اللى عملناة و نلفة كويس باحكام عشان لما اللحمة تنزل مايتها ما تخرجش من الفويل،نحطها على صينية و ندخلها الفرن حوالى ساعة و بعدين نفتح الوش اللى فوق بس بتاع الفويل وحطة تانى عشان وش اللحمة يحمر

البرجر المقادير:1 كيلو لحمه مفرومه+1 كوب فول صويا منقوع3 ساعات+2 بصله كبيره مبشوره+ملعقه كبيره توم مفروم+4 ملاعق كبيره نشا +ملح - فلفل أسود - بهار +ملعقه كبيره سماق (اختياري)الطريقة:نجيب طبق غويط نحط فيه اللحمه المفرومه وبعدها نفرم التوم والبصل في الكبه ونتبلهم بالملح والفلفل والبهار ونخليهم ناعمين خالص ونحطهم علي اللحمه، ونخلط بالكبه فول الصويا بعد ما يكون منقوع في ميه حوالي3 ساعات وعاصرينه كويس قوي .. ونضيفه علي اللحمه ..ونعجن ونعجن.. ونضبط العجينه بإستعمال النشا حيت تتكون لدينا عجينه متماسكه نقسم العجينه لكور .. نضعها بين كيسين نايلون ونضغط عليها إما بطبق صغير أو بغطاء علبه نشوي قطع البيرحر في مقلايه تيفال وعلي نار هاديه يوجد في محلات الأدوات المنزليه قالب لتشكيل البرجر لحفظ البرجر في الفريزر يجب وضع بلاستيك بين القطع ---------------------------------------------------------------------------------------الاستيك بالصوص و المشروم المقادير:قطع ستيك يفضل البتلو حتبليها بالملح و الفلفل +مشروم مقطع شرائح+علبة صغيرة كريمة طازجة+ربع كوب شوربة لحمة او مكعب ماجى لحمة و2 معلقة كبيرة دقيق +زبدة و زيت (لتحمير الاستيك)+ملح , فلفل الطريقة: ضعى قطع الاستيك فى دقيق من الوجهين و نفضى الدقيق الزيادة- سخني على النار2ملعقة من الزيت مع2 ملعقة من الزبدة في مقلا ية لحد ما تقدح . ضعي قطع الا ستيك و اتركيهم من غير ما تقلبيها لحد ما يتغير لونها شوية بس ما تحمريهاش يعنى حتبقى بنى فاتح تروحى بالشوكة مقلباة على الوش التانى و اتركيها برضة لحد ما تبقى بنى فاتح . استمري لحد ما تخلصى كل القطع واحدة واحدة فى الزيت و الزبدة اللى حمرتى فيهم الاستيك وحيكون فية برضة زى صوص او سائل غامقة ناشف قليل ناتجة عن تحمير اللحم حنبدء في عمل الصلصة البنى وللعلم ان الخطوة دى هي سر الطبق ضعى المشروم و حمرية حتى يتغير لونه . اضيفي الكريمة اللبانى و قلبي أو ملعقتين من الدقيق مع التقليب ثم ضعى الشوربة و قلبي حتى تحصلي على سمك مثل الكريمة . او البشاميل ضعىالاستيك فى الصوص تقليبة على الوجهين ثم يغرف فى السرفيس و نضع على جنب الطبق الصوص بالمشروم

مها شرف
من قبل مها شرف , معلمة لغة عربية , وزارة التربية السورية

شكراً للدعوة إجابة كافية ووافية منك ومن الأستاذة دلال.

شكرا للدعوة -

مع التفاصيل المقدمة من أ. دلال ومنكم فهي لا تقبل اية اضافة .