أستاذى الكريم لوسمحت علشان اتنور اكتر اذا كان فيه أحد الشركاء هو إلى بيدفع المرتبات واﻻيجار فى الحالة دى اعمل سند قيد واحد من ح /إيجار مكتب؟

إلى ح /جارى الشريك وﻻ اعمل قيدين واحد من ح/الخزينة إلى. ح /جارى الشريك واعمل قيد تانى بسند صرف من ح / ايجار مكتب إلى ح /الخزينة وﻻ الطريقتين يصلحو وايهم تفضل آسف لﻻطالة

تم إضافة السؤال من قبل Wael Latfy
تاريخ النشر: 2016/04/13
mahmoud saleh
من قبل mahmoud saleh , مدير مشروعات , ديفودو لتكنولوجيا المعلومات

رأي أن من الافضل عمل الاتي

1- عمل سند قبض من جاري الشريك علي النقدية

2- عمل سند صرف نقدي بالايجار

3- عمل سند صرف نقدي بالرواتب

مع عمل قيود اليومية اللازم في حالة إن كان إصدار السندات عندك يدوي وليس عن طريق برنامج

تحسين صوان
من قبل تحسين صوان , محاسب رئيسي , ش العربيه لصناعه المواسير (شركه مساهمه عامه )

لغايات الرقابه على النقد انا افضل ان يتم ادخال المبلغ في حساب الضندوق بجعل الصندوق مدين بكامل المبلغ والجاري دائن بكامل المبلغ ومن ثم اخراج المبالغ بسندات صرف من الصندوق ويتم توقيع المدير المفوض بالصرف على السندات والمستلم ايضا

Kareem Essam
من قبل Kareem Essam , محاسب اول , شركة الانجاز للتجارة والمقاولات

طالما الشريك دافعهم من جيبه الخاص يبقى الى ح/ جارى الشريك كل قيد فى تاريخه وله سند خاص بيه من ح/ ايجار المكتب الى ح/ جارى الشريك - فلان و من ح/ اجور ورواتب الى ح/ جارى الشريك - فلان لو هو دافع من جيبه الخزينة لم تتأثر بالحدث ده اما لو دافع من الخزينة ساعتها اعملها الى ح/ الخزينة هنا مدفعش اى حاجه من جيبه الخاص دفع من خزينة الشركةممكن زى م قال استاذ تحسين برضه توسيط حساب الخزينة للرقابة فقط من ح/ الخزينة الى ح/ الجارى و اصرف بقى من الخزينة من ح/ ايجارات او رواتب او اى شىء الى ح/ الخزينة