لماذا ينقطع الخيط عند زيادة سرعة المكنه؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Ali Abd ELaziz
تاريخ النشر: 2015/10/08
rokaia tharwat mohamed nafea
من قبل rokaia tharwat mohamed nafea , موظفة , مياج

لان الابره جسم صلب ومع الحركه السريعا يسخن فينقطع الخيط

mohamed abdelaziz
من قبل mohamed abdelaziz , Senior Consultant , premium management consultations

نوع الخيط ردئ وعدم ضبط شداد العيار وعدم تنظيف الماكينة و عيب إبرة الخياطة

Mamdouh Mohmed
من قبل Mamdouh Mohmed , خبير مهنة الملابس الجاهزة , وزارة التربية والتعليم المصرية

قطع الخيط عند زيادة سرعة الماكينة يتوقف على بعض العناص وهى :

1- نوعية الماكينة ( غرزة سلسة - غرزة مقفولة - اوفر لوك - اورلية - لفق الخ )

2- نوع الخيط المستخدم ( قطن - بولى استر - مخلوط .الخ )

3- نوع القماش المطلوب خياطته ( جنز - قطن تريكو - اقمشة خفيفة )

3- لضمة الماكينة ( لخيط الابرة - خيط الماكوك -خيط الكروشية الخ )

 قطع الخيط لها اسباب عديده منها نوع الخيط ردىء او سخونه الابره فتعمل على قطع الخيط او عدم لضم المكنه بشكل صحيح او عيب بالكيروشيه او عدم وجود زيت كافى بماكينه الخياطه او عدم تناسب الخامه المستخدمه مع سرعه الماكينه والخيط المستخدم .

antonius Nasri
من قبل antonius Nasri , عامل , البتول

هذا يتوقف على  ضبت عيار المكنه ولضم المكنه بطريقه صحيحه على نوع الخيط ويجب ان يكون بداخل المكنه زيت كافى لتجنوب سخونه المكنه والابره وقطع الخيط توجد عومل كثيره لقطع الخيط وضبط الكوريشه

Mohamed Alamir
من قبل Mohamed Alamir , صنايعى , الاندلس

عيب فى كروشية المكنة او عيب من الخيط نفسة او الابرة

عند زيادة سرعة الماكينة  عن الحد المطلوب تكون حركة الزراع الذى يغذى الخيط العلوى ( خيط الابرة ) اكبر من قدرة المصدر على التغذية

سرعه الابره تسخن وتقتع الخيط وممكن انت تكون الاابره فيها رايش

Mohamed Fouad
من قبل Mohamed Fouad , عامل انتاج , شركة الاسكندريه للملابس الجاهزة

جودة الماكينه المستخدمه من النوع الرديء لا تتحمل السرعه العاليه

جودة الخيط رديئه

وجود غبار كثيف داخل الماكينه اثناء التشغيل

عدم وجود زيت  كافى بالماكينه ممايعمل على عدم اعطاء المرونه لاجزاء الماكينه وزيادة  درجة حرارتها

الخامه المستخدمه من القماش لا تتناسب مع السرعة العاليه مما يؤدى الى اتلاف الابره سريعا

عدم ضبط عيارات الغرز وتنظيفها من الغبار

محمد يسرى محمد السيد
من قبل محمد يسرى محمد السيد , عامل , داليدرس

سرعه الماكينه غير متناسبه مع نمره الخيط

anas benachour
من قبل anas benachour , مفصل ملابس , ليو منور

الماكينة لم تلضم بشكل جيد او منظم الشد مشدود و ضيق او الإبرة معوجة أو بحاجة للتغيير