يوجد لدى كيسه من نوع hp 7900 الكيسه تحرق الهارد دئما بعد عد ساعات وتم تغير البور سبلاى ويكون الهارد سخن جداا انا فنى صيانه لم ا راى مثل هذا العطل؟

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Fannan , ati , ati
تاريخ النشر: 2015/10/01
Po De
من قبل Po De , فنى صيانه اجهزة الكمبوتر , ايجى شيب

يجب ان تعمل اختبار للهارد من ناحية البور فقط بدون الكابل الخاص بنقل البنات من والى الهرد ديسك حتى يتضح لك ما اذا كان المشكه من ناحية البور فقط او لا . اذا كان من ناحية البور هتتاكد من سلامة كبل البور والبور ذاته كخطوات اوله ثم فحص بوردة الهارد ذاته فى الغالب بيتلف دايود  او مشكله فلى ايسى المتور اذا حدث خلل فى لحامته وهناك الكثير ممكن نختصر الكلام بتغير البورده ونقل الوفت الخاص بالهارد سواء عن طريق الفك والتركيب او البرامج الخاصه بسحب وشحن الوفت .اما اذا كانت المشكله من ناحية الداتا ده معناه ان اي هارد بيوصل للجهاز بيحصله نفس المشكله مع بطئ فى نقل البيانت وخلافه هنا تكون المشكه فى الجزء الخاص بالساتا داتا هو الشيب الجنوبي وده احتمال ضعيف بس قد يكون وارد حدوث العطل منه والاهم انك تختبر الهارد على جهاز اخر اذا حدثت نفس المشكله وبعد التاكد من سلامة بردة الهارد انت ياصديقي تعانى من الباد سكتور نعم تؤدى لسخونة الهارد ارجو فحص الا SMART الخاص بالهارد كبدايه

محمدسعيد alnahhas
من قبل محمدسعيد alnahhas , عامل , السعيد لصيانة الحاسب

ممكن الباور اذا تم تغيرة بأخر مستعمل يجب تغيرة بقطعة جديدة او باور اورجنال

ممكن ايضا كابل الساتا او الاى دى:

hossam احمد عبدالفتاح
من قبل hossam احمد عبدالفتاح , فنى اتصالات , الفتح

فان البروسيسو او البروسيسور