كيف يتم ربط شبكة بسيطة لعدة حواسيب؟

تم إضافة السؤال من قبل عقون مصطفى , تقني سامي في الإعلام الآلي , بلدية قصر الشلالة
تاريخ النشر: 2015/09/06
OSAMA MOHAMED AL-ASHMAWI
من قبل OSAMA MOHAMED AL-ASHMAWI , IT Specialist

ان كنت فهمت السؤال صحيحا فانت تريد بناء شبكه بسيطه لربط عدد بسيط من الاجهزه على سبيل المثال5 اجهزه

فانت تحتاج الى سويتش وليكن من نوع TP- LINK8 PORT

وكابلات شبكه  CAT6

RG-45

يجب ان يكون لديك معرفه بتأريجه الكابل من الطرفين واستخدم Straight  يمكن ان تدخل على يوتيوب وتشاهد الطريقه

توصيل كل طرف من الكابلات بالسويتش والطرف الاخر بجهاز الكمبيوتر

الشخص اللي عامل الشبكه وهو بيعملها يخليها يا اما

multicast وكده هتكون لجروب معين

يا اما يخليها

broadcast وكده هتكون لكل الناس

وبكده هيعرف يربط كذا كمبيوتر علي نفس الشبكه الجهاز

Anas Aldaamsa
من قبل Anas Aldaamsa , .Net Developer , Eskadenia software

هناك عدة طرق تستطيع من خلال WiFi هذه الطريقه جميله وبسيطه جدا فقط قم بانشاء شبكه وقم بتوزيع الاشاره للاجهزه الاخره ولا تتطلب اسلاك توصيل في هذه العمليه  اما الطريقه الاخرى عن طريق استخدام Modem وشبك الاجهزه عن طريق اسلاك التوصيل الذي يسمى ب (ethernet wire )

Mohammed Abdullah
من قبل Mohammed Abdullah , مهندس شبكات وحاسب الي , شماخ للنظم والحاسبات

شبكة بسيطة عبارة عن كم كبيوتر تربط بمودم عن طريق الواير لس او كيبل الشبكة

Abd el aziz Mossaad Abd el aziz
من قبل Abd el aziz Mossaad Abd el aziz , Dsl Technician Team Leader NetworkOperations and maintenance , link dot net

لها اكثر من طريقه

1_ عن طريق سويتش و يتحدد السويتش على حسب عدد الاجهزه

2_ عن طريق اكسس بوينت و هنا تكون شبكه لاسلكيه

3_عن طريق باتش كورد

و فى جميع الاحوال يمكن ربط و زياده عد الاجهزه و يمكن توسعت المجال اللاسلكى او الواى فاى فى اى وقت

Rafat Abdullah Qaeed Ali Alodaini
من قبل Rafat Abdullah Qaeed Ali Alodaini , برمجه دوت نت , الابتكار التقني

يرجيرجى توضيح نوع الشبكه اذا كانت تحتوي ع ويندوز سيرفر او لا

ahmed zonkol
من قبل ahmed zonkol , محامى , محامى حر

عن طريق الشبكات او الوايرلس

mina errami
من قبل mina errami , employée , daraa

عن طريق ربط الجهاز بمفتاح تلقي شبكة الأنترنيت القريبة