تفصلة الكانه لكمرة طولها 30*70 يبقى طول السيخ للكانه الواحده كم متر ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/08/18
mohamed darweesh mohamed mohamed elkholy
من قبل mohamed darweesh mohamed mohamed elkholy , area constraction manager , شركه جاما للتجاره والمقاولات

  • اولا السؤال غير كامل لان كانات الاعمدة انواع كتير وهى ( كانه صندوق وكانه حبايه ,كانه اتوماتيك , كانه عيون) وكل منها له طريق فى الحساب فرضا اننا سنحسب الكانه الصندوق الخارجيه وهو

طرح قيمة الغطاء الخرساني2.5 سم يصبح العمود65*25

ثانيا..أحسب طول الكانه الواحده للعمود وهي تساوي محيط العمود المستطيل الموجود (الطول +العرض)*2..يصبح طول الكانه الواحدة (25+65)*2=180سم ازود عليها قفل الكانه  10 * قطر السيخ او  لا تقل عن ي10سم...ليصبح طول الكانه (65+25) *2 +20 قفل الكانه=2 م

Mahmoud Mohamed Ibrahim
من قبل Mahmoud Mohamed Ibrahim , Project Manager , SHAR For Trading & Contracting

ابعاد الكانة25*65سم ويتم اضافة10 سم قفل من الناحيتين فيصبح طول الكانة الكلي2 متر

على فتحى عبد الجيد حماد
من قبل على فتحى عبد الجيد حماد , project manager , Fahd Al-Harby foundation For Trade And Constructions

طول الكانة الواحدة = (0.65+0.25+0.1)*2  =2 م

تم زيادة طول القفل ل10 سم لعدم الهدر

michael samir
من قبل michael samir , site engineer , Sabour consultants office

2*30+2*70+10 سم =2.10 م  شكرا

أحمدناصرأحمدعبدالله شرقه
من قبل أحمدناصرأحمدعبدالله شرقه , مراقب مدني معماري , مراقب إنشاءات , Civil Foreman , مكتب ابوحزام لتجارة والمقاولات + مكتب وليد علي الواقدي للمقاولات + الدار معمار للهندسة والإنشاءات

2 متر  ط

Amr Mohamed
من قبل Amr Mohamed , Planning Engineer , Sabqon International Holding

طول الكانة  = (25+65) *2 =180 سم

يتم إضافة قفل الكانة  = ١٠ فاى     هنفترض ان الكانة فاى ٨ مم لأنك لم تذكر قطر الكانة هل ٦ ام ٨ مم

إذآ قفل الكانة = (10*8) *2 =16 سم

يبقى الطول الكلى للكانة  =180 +16 =196 سم يعنى بالتقريب هتساوى2 متر

Mubarak Goda
من قبل Mubarak Goda , ادارة المشاريع , شركة الواحات للتجارة والمقاولات

ابعاد الكانة25 ×65 حسب الكود البريطاني

طول السيخة90سم

كمره30*70 وعاوز تعملها كانتها بالطول تساوى=25سم*2 +65سم*2 +10 سم قفل كانه =190 سم

Abdul-Aziz Mahmoud
من قبل Abdul-Aziz Mahmoud , Construction Planning Engineer , Al-Hana United Gen. Trad. & Cont. Co. W.L.L.

عذرا: السؤال غير مكتملاولا ما نوع الكمرة وما هو مكانها بالمنشأما نوع الكانة المستخدمة