انت موظف نشيط ،تسعى الى الإرتقاء في مهامك الى درجة اعلى و اعتقد ان هذه الأصول من اهم الأشياء في الفندق ماذا تعرف عن اصول و فن خدمات الضيافة في الفندق؟

تم إضافة السؤال من قبل charbel khoury , Nurse Assistant , hotel dieu de france
تاريخ النشر: 2015/07/11
islam mohamed abd elmonem mohamed elsherif
من قبل islam mohamed abd elmonem mohamed elsherif , مشرف , تقدم للاستثمار

الترحيب والابتسامه عند دخول العميل

اسأله عن كم عدد الافراد الذين يأتون معه

اسأله تحب مكان سموك او نو سموك بالمعنى العربى مكان فيه تدخين او غير تدخين

بعدين بقوم باصطحابه على الطاوله المناسبه ليه فى خلال30 ثانيه

واسلمه لكابتن او متر الاستيشن

ده بالنسبه لوظيفه الهوست او مستقبل العملاء

بالنسبه لوظيفه المتر اولا بقترح المنيو على العميل

اول حاجه بعرفه بأسمى مثال مع حضرتك اسلام يا فندم

 فى حاجه مهمه جدا لازم العاملين بقطاع السياحه  والفنادق يعرفوها لو موجود اطفال وسيدات ورجال ببتدى من الاطفال اخذ الاوردر والولد اولا لأنه اشقى من البنت

وبعدين بقوم اخذ الاوردر من السيدات وبعدين الرجال

بعد كده بقوم بمراجعه الاوردر على العملاء

وبعدين ببتدى بنزول المياه على الطاوله

وبعدين بحضر الشوربه فى3 دقايق

والسلطات فى7 دقايق

والاطباق الجانبيه فى خلال10 دقايق

والاطباق الرئيسيه فى خلال20 دقيقه

 بعد كده اصبر5 دقايق من نزول الطعام على الطاوله واعمل متابعه للعميل واسأله فى حاجه ناقصه حضرتك يا فندم او فى اى مشكله فى الطعام

بعد ما العميل بيخلص اكله ببتدى ارفع الديبرزاج وهو الاطباق وبواقى الطعام

بعدين بقوم بتنضيف الطاوله جيدا وبعد كده بنزل الوايبس والتوزبكس مناديل معطره لو موجوده وخله اسنان

وبعدين بقترح على العميل الحلو وببتدى ااقوله على الاصناف الموجوده عندى طبعا ده بيرفع من مستوى الشيك بتاعى

وبعد كده عند رحيل العميل من المكان بقدمله جست كومنت يكتب فيه اراءه فى الفندق وجوده الطعام والخدمه

وبعدين بودعه بطريقه جيده احسن من استقباله

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته اصول وفن خدمات الضيافه تختلف من كل فندق لاخر و تختلف من حيث اختلاف نظام الفندق و و النظام الخدمي فيه و المتبع داخل الفندق من قبل العاملين فيه

اتباع الاداب العامة في الترحيب والحوار وعند السؤال

اعطاء النزلاء اهتمام كبير حتى يشعر كل نزيل بأنه أهم نزيل في الفندق

عدم التفرقة بين نزيل وأخر

حاول وضع ذكريات وبصمة في ذهن كل نزيل ليسترجع ذكريات الاقامة بفندقك

تسهيل حصول النزيل على الخدمات والانشطة والسلع التي يوفرها الفندق وعدم تعقيد الأمور عليه

الحفاظ على التعامل السليم بين زملائك في العمل

عدم ترك النزيل مدة طويلة بدون سؤاله على ما يريد

الحفاظ على نظافة مكان العمل وترتيبه

محاولة معرفة اسم النزيل وانشاء صداقة

اشرف علي
من قبل اشرف علي , مضيف , فندق فيرمونت هليوبوليس

من اصول الضيافة

1 الألبتسامة

2 الترحيب بالضيف مع ابتسامة رقيق ووجه بشوش من تكلف

3 معرفة اسم الضيف والترحيب به باسمه ولا يجوز تكرار الاسم مرة اخري

4 التعبير عن الود ولو كانت بلمسات ولفتة رقيقة

5 عدم قول لا ابدا من غير وجود بديل

fadi alabdullh
من قبل fadi alabdullh , مدير منطقه , شركة مقام

الترحيب بل عميل بوجه بشوش وارضائه بكل الطرق وخدمته واشعاره بانه عميل مميز

ة الفنادق هي أحد العلوم الإدارية الهامة التي تساهم في تحسين مستوى الخدمات الفندقية و تقليل التكاليف بهدف تحقيق التنمية السياحية والاجتماعية والاقتصادية في جميع البلدان، ويهتم العاملين في مجال الفنادق و خدمات الضيافة بعلم إدارة الفنادق لمعرفة القواعد و الأصول العلمية  التي توصلت إليها الدراسات في المجالات الفندقية لاكتساب المعلومات التي تؤهلهم إلى إنجاز مهامهم بكفاءة و فاعلية بجانب الخبرات العملية التي يكتسبونها يومياً في مجال عملهم.

ولعب العنصر البشري دوراً هاماً في مجال إدارة الفنادق وخدمات الضيافة، حيث يعتبر هو الوسيلة و الغاية في العملية الإنتاجية و الخدمية  لذلك ينبغي الاعتناء به من خلال:

1.    الاختيار السليم للعناصر البشرية التي تعمل في تقديم خدمات الضيافة للنزلاء.2.    التدريب المستمر للعاملين في هذا الميدان و تدريبهم و تنمية مهاراتهم.3.    تشجيع العاملين بأساليب مختلفة للاستمرار في تقديم الخدمات الفندقية و خدمات الضيافة واتقانها بمهارة.4.    ابتكار الحلول للمشكلات التي تواجه مقدمي الخدمات الفندقية و خدمات الضيافة.

فن الإدارة في خدمات الضيافة

أسباب قدوم النزلاء إلى الفندق:

1.    الترحيب الجيد بالعميل الذي يشعره بقيمته الحقيقية.2.    تقديم المجالات المتميزة للنزلاء.3.    التجهيز المتميز للطعام الذي يتم تقديمه سواء كان الطعام ساخناً أو بارداً.

حجوزات الفنادق

إن حجوزات الفنادق هي أهم العوامل التي يتوقف عليها تنظيم الفنادق

mohamed kamal ramadan
من قبل mohamed kamal ramadan , Hotel Manager , travcotels

هى اتباع البروتوكول الفندقى فى معامله النزلاء وايجاد الحلول لجميع مشاكلهم والابتسام الدائم وتلبيه جميع رغبات النزلاء المسموح بها

Mohamed shabban abd el razek abd el ati
من قبل Mohamed shabban abd el razek abd el ati , مراقب كاميرات , نورث إيسترن هيل يونيفيرسيتي

الدور الترحيبي يبدأ من عند اول موظف للفندق ك حامل الحقائب ومن بعده عامل الاستقبال يتم الترحيب بالضيوف الابتسامه

Yousri Bany Yaseen
من قبل Yousri Bany Yaseen , Front Office Manager , Petra Panorama Hotel

الاهتمام بالضيوف هي اهم اصول الضيافه بعد النظافه الشخصيه التكلم مع الضيف وجها لوجه ، الانتباه لكل كل ما يطلبه الابتسامه الدائمه

Ragaee Abdullah Dwaik
من قبل Ragaee Abdullah Dwaik , Supervisor Restaurant , Fig Tree

شكرآ لك اخي علي هذه السؤال ولكن ارجو من حضرتكم تحديد رؤية المطعم ونوع الاطعمه المقدمه داخله ..

وشكرآ لك

Mohamed Yousef
من قبل Mohamed Yousef , head waiter

الحفاظ على نظام المكان  التدريب المتواصل للموظفين  ابتسامه الموظف للعميل  الترحاب بالعميل وخاصه اذا كنت تعرف اسم العميل النظافه الشخصيه والمظهر العام نظافه الادوات المستخدمه جيدا يزيد ثقه العميل تلبيه طلبات العميل بأسرع وقت وحسب نظام الفندق