تتم مراقبة المخزون بغرض ؟

1/ للتأكد من وجوده بكميات كافية لمقابلة الطلبات

2/ لحمايته من السرقة والتلف

3/ لانه يسمح بالتحكم  في اسعار البيع

4/ كل ما ذكر صحيح

تم إضافة السؤال من قبل Abdelhafiz Elkhidir Sidahmed Mohammed Kheer , مدير التدريب والدراسات والبحوث , اتحاد المصارف السوداني
تاريخ النشر: 2015/04/30
Khairy Mohamed Elbanna
من قبل Khairy Mohamed Elbanna , Chief of Accounts , ASASCO.

....................................................4/ كل ما ذكر صحيح

عبدالحميد عفلي
من قبل عبدالحميد عفلي , متصرّف مسؤول المحاسبة العامة والنزاعات الجبائية , الشركة الجهوية للنقل بالقيروان

كل ما ذكر صحيح الجواب رقم4

Ahmed Tharwat Elsayed Morsy
من قبل Ahmed Tharwat Elsayed Morsy , Accountant & Logistics , MANSOUR JABR FACTORY FOR CHEMICALS

رقم4 / كل ماسبق ذكره صحيح

ايمن محمد عاطف محمد
من قبل ايمن محمد عاطف محمد , Director of the control and regulation unit , ACOLID

الغرض من مراقبة المخزون ، التأكد من توفر مخزون يكفي لمقابلة الطلب ،الحماية من السرقة ،عدم الحاجة إلى التخزين الاحتياطي ، يسمح بالتحكم بسعر التكلفة والبيع.

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

4/..>>>>>>>>>>>>>>>>>> كل ما ذكر صحيح

Mahmoud Mostafa
من قبل Mahmoud Mostafa , Corporate Consolidation & Reporting Senior accountant , Hassan Allam Holding

4-كل ماسبق  اكيد ان المخزون بيحدد سعر التكلفه و كمان هل يكفى لأوامر التوريد ولا اقل و برده ممكن نقول ممكن نحرق البضاعه ف السوق لو عندنا كميات كتير ننزل ف سعرها اكتر عشان نبيع اكتر ف وقت صغير

saleh mohamd
من قبل saleh mohamd , محاسب , مؤسسة هدى التجارية

الاجابة رقم ٤ وهي ان جميع ماذكر صحيح

عبدالمنعم أحمد محمد عبدالرحمن
من قبل عبدالمنعم أحمد محمد عبدالرحمن , رئيس قسم الإستقبال , فندق الفردوس بالخرطوم

كل ما ذكر صحيح بالاضافة لخفض رأس المال المجمد في البضائـع المخزونة إلى أدنى مستوى ممكن

abdulkarem bamhsoo
من قبل abdulkarem bamhsoo , تنفيذ العمليات المصنع , yascp مصنع ينبع للكمياويات المتخصصة

4/ كل ما ذكر صحيح وزياده عنه مراقبه الصنف

Mohamed Ahmed Abd Ellatif
من قبل Mohamed Ahmed Abd Ellatif , Accounting Manager , .EL Nafea Group co

4/ كل ما ذكر صحيح وزياده عنه التاكد من تحميل تكلفة المبيعات بالقمية العادله