هل لديك القدرة على قراءة كتب إنجليزية فى تخصصك وكيف تنمي مهارة الترجمة؟

نحتاج لأجابه من واقع خبرتك او رأيك بموضوعيه - حتى تعم الفائده على الجميه بأذن الله

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed ibraheem hassn , مطور اندرويد تحت التمرين , عمل حر

YES .
AS I AM GRADIUATED FROM A FRENCH SCHOOL SO ENGLIS I LEARNED FROM THE AGE OF6 AND ALSO I GOT THE FIRST CERTIFICATE OF ENGLISH FROM THE BRITISH COUNCIL AS I AM TEACHING TO THE ONGLOPHONIC STUDENT EVERY YEAR FOR NOW20 YEARS THE TV TECHNIQUE (CAMERAS ..VTR ..STUDIO PLANNING ...).AND I DO THE DIRECT TRANSLATION TO MY COLLEGUES WHO DOES NOT KNOW ENGLISH...DURING THIS STAGES .ALL THIS AT THE TV INSTITUTE.

Mena Tallah Hamdy Mahmoud Salem sweddan
من قبل Mena Tallah Hamdy Mahmoud Salem sweddan , teaching , لايوجد

yes sure , i can improve my engish , for example listening to english songs , try to watch english films without reading the translation :D

fatma anwer
من قبل fatma anwer , متدرب , gasco

نعم لدى القدرة على ذلك فانا كنت ادرس باللغة الانجليزية بالجامعة وكل كتبى باللغة الانجليزية ويمكننى تطوير ذلك باخذ كورسات وسماع افلام واغانى وقرأت كتب

Adeeb Haddad
من قبل Adeeb Haddad , Independent Freelance Translator , Independent

once you a good pool of most frequently used English words you can read any nonspecific book in English, I'm talking about around1000 Frequently used English words not "Random ones", when it comes to your field of specialty an extra500 words in that specialty should enable you to grasp90% of the topics without the need of a translator! PS: when reading books, sometimes you don't have to translate every word in the text, as long as you grasp the context!

Mohamed Eltamemy
من قبل Mohamed Eltamemy , معلم كيمياء/فيزياء , مدارس نبع العلوم الاهلية بالرياض

نعم

تستطيع تنمية ذل بالتدريب المستمر

numan subry ahmmad kader
من قبل numan subry ahmmad kader , مؤرشف , Public Iftaa Dept

يجب ا تختار بعض الكتب المتخصصة وتتمعن بقرائتها

فهذا سيحدث فرق في معرفتك لمصطلحات عملك

ashraf alsayadi
من قبل ashraf alsayadi

مساهدة افلام بدون قراءة الترجمة اخذ مقالات و ترجمتها ترجمة اغاني

Mokhtar Ferchiche
من قبل Mokhtar Ferchiche , مهندس في الاعلام الالي , بلدية افلو

نعم لديا القدرة على قراءة الكتب الانجليزية و كذا الفرنسية في مجال تخصصي