لكل السباكين ماذا تفعل لتقوية شدة الماء من خزان فوق المنزل ؟ الاجابة معاية اللى عاوز يعرف يكلمنى؟

الاجابة هى : عمل ماسورة للتهوية من ماسورة الرجوع او النزول اطول من ماسورة الصاعد وبذلك يتدفق الهواء الى الماسورة الراجع ويعمل على زيادة دفع الماء ملحوظة عمل ماسورة التهوية وفى اخر الماسورة كوع اى اتجاه حتى لا يدخل بها اى رواسب

تم إضافة السؤال من قبل mohammed sameh mohamed mahmoud
تاريخ النشر: 2014/08/20
mostafa mohammed hassanen abdalghany ahmed
من قبل mostafa mohammed hassanen abdalghany ahmed , Plumbing Foreman , الغانم انترنشونال للتجاره والمقاولات

اولا عمل ماسوره التهويه ودى لازم تكون فى الخزان نفسه

ثانيا لابد من زياده حجم النازل لى زيادة قطر الماسوره فى النازل

استخدام الخزانات القمعيه التى يوجد بها فتحه فى الاسفل

ارتفاع الخزان عن السطح قدر الامكان

\\

mohammed reza
من قبل mohammed reza , فنى اعمال صحية , هايبر وان

عمل ماسورة للتهوية من ماسورة الرجوع او النزول اطول من ماسورة الصاعد وبذلك يتدفق الهواء الى الماسورة الراجع ويعمل على زيادة دفع الماء ملحوظة عمل ماسورة التهوية وفى اخر الماسورة كوع اى اتجاه حتى لا يدخل بها اى رواسب

أيمن طلبة عبد الله عمارة
من قبل أيمن طلبة عبد الله عمارة , معلم أول تكنولوجيا الصناعة بالمرحة الثانوية , مدرسة الشهيد عبد الرسول السيد الثانوية للغات

السلام عليكم

الخزانات أعلى المبانى لها نظام فى التركيب و دخول المياه و خروجها و التوزيع للشقق أو الوحدة الصحية ( حمام أو مطبخ )

الطريقة الاولى : و هى توصيل أنبوب المياه النازلة من الخزان الى الوحدة مباشرتا مع عمل أمبوبة التهوية على كل أنبوب نازل

الطريقة الثانية : و هى توصيل أمبوب واحد من الماء النازل ثم توزيعه على الوحدات الصحية  مع عمل امبوبة النهوية أيضا

ملاحظة هامة : أمبوبة التهوية تركب أعلى الأنبوب النازل و تكون بأرتفاع أعلى من الخزان بـ1 م  و تنتهى بعمل ربع دائرة أو نصف دائرة لترف أنبوبة التهوية

لتقويه دفع المياه المنزل زي ماقالو الاخوان سابقا بس في طريقه انك تركب دينمو عند الخزان يكون مزود بحساس اثناء فتح المياه في المنزل يشتغل الدينمو تلقائيا ويقوم بدفع المياء بقوه وشكرا

لتقويه شده المياه بعض العوامل

1__عمل ماسوره تهويه مع خط السحب اعلي من مستوي الخزان مع مراعاه مشترك في نهايه الماسوره تجنبا لسقوط اي رواسب في الماسوره

2__مراعاه قطر واسع لخط الراجع

3__كلما ارتفع الخزان كلما زادت قوده اندفاع المياه

4__يمكن تركيب جهاز ضخ مياه بجانب الخزان لزياده قوه دفع المياه

Karim Higazy
من قبل Karim Higazy , فنى تركيبات , هاى تك للهندسة والمقاولات+بن لادن السعودية

بعمل ماسورة تهوية  للاعلى مشتركة مع خط السحب من الخزان وتجنبا لدخول الرواسب والاتربة اليه نقوم بتركيب مشترك وعلى جانبيه كوعين 90درجة للاسفل اعلى الماسورة

amjad متولى حسن صالح
من قبل amjad متولى حسن صالح , محامى بالمكتب , مكتب محاماه خاص

هل تركيب سكس بلف للخزان مفيد ام لا وشكرا

mohamed ismael
من قبل mohamed ismael , construction , Diamond Farm

أفضل  حل

يتم عمل فتحه الخزان 2 بوصة ويركب بعد المحبس اول هوايه

الخط اللي خارج من الخزان 2 بوصه وينزل علي اول تغذية وبعدها يقل قطر الماسورة الي واحد ونص بوصه للدور اللي بعده

وهكذا للدور اللي بعده ويفضل اخر دور لا يقل عن واحد بوصه مع عمل طبه او حنفيه

ولو عمارة كبيرة يراعي تقليل القطر كل دورين او تلاته حسب عدد الادوار

مع مراعاه الهوايه بعد المحبس وعند نزول خط التغذية

ولكم مني كل التحيه والتقدير

الخزان حقنا الغينا العوامه ونحن نتحكم بالفقل والفتح للتعبية وتقريبا رداد مافي لان وجوده للعوامة الان. اعبي الخزان شوي اتفرغ كااامل فين يروح