ماهو موقفك تجاه عميل لأيحسن المعاملة وسيء الخلق ولا يعرف ما يريد وكيف تكسبه لصفك وتجعله من عملاء الشركة؟

تم إضافة السؤال من قبل maha almalki , متدرب في قسم الاستثمار والتمويل , جامعة الطائف
تاريخ النشر: 2014/02/19
احمد مصطفى
من قبل احمد مصطفى , دعم فنى و صيانة شبكات و اجهزة كمبيوتر / سوفت وير / هارد وير , عرب تكنولوجى

بداية لابد من اختصار مدة المكالمة معه لانه كلما طال وقت المكالمة كلام ضاق خلقه اكثر

ثانيا لابد التعامل معه بمنتهى الهدوء (الذى يشعره بانك متقبل سوء معاملته بصدر رحب) و انه دائما على حق

اياك و ان تجعله يشعر انه محل استهزاء او سخرية او ان تعلق على لفظ تلفظ به (وهو لفظ خاطئ) "يحدث احيانا ان لا تعرف مايريد العميل و هذا من الوارد ان يكون بسبب مصطلح يقوم بنطقه بطريقة غير صحيحة

حاول ان تهدئه دائما بعبارات الاحترام و المودة و ان تشعره ان الشركة كلها "تحت امره"

اتكلم معاه كانك شايفه و حاول دايما تبتسم و انت بتتكلم (حيوصلة شعور انك مبسوط انه بيتصل بيك " من الاخر انت مبسوط جدا بخدمته و دا اللى لازم يوصل للعميل

ساعتها بس حيحس انك شايله من على الارض و حيفرح بيك جدا .. و حتسمع دعوتين حلوين على كام مجاملة و شكر قبل ما ينهى معاك المكالمة ........... و ابقى ادعيلى

رشيد( خبره خليجيه) al-baadani
من قبل رشيد( خبره خليجيه) al-baadani , مندوب مبيعات ميداني بشركة الراجحي للصناعات الحديديه , الراجحي الصناعات الحديديه

اول شئ يجب البائع يتحلا بلصبر تاني شئ بعض بائع  ممكن يكون سلبي مهما عمل للزبون فبأمكانه افساح المجال لزميل آخر لنه الناس نفسيات ممكن يزبط زميلي واهم شئ مصلحة العمل تاني ممكن تكسر الحاجز او بينك وبين الزبون انك تعطيه كوب ماء او نكته خفيفه وتاني شئ تعرض خيارت كثير كي يصل الزبون لما يريد

احمد مصطفي هاشم ....
من قبل احمد مصطفي هاشم .... , Financial Accountant , Factory of Gulf carton

بسم الله الرحمن الرحيم

1/ تحدث معه بكل احترام و تقدير

2/ كون صبور و مرن في كلامك و اتركة يتحدث لكي تفهم منه سبب غضبة او ضيقة ....فهو وقتها سوف يهدأ تلقائيا

3/ اشرح له انك تحاول تقديم المساعده و الخدمة له و الهدف هو ارضائك ولا يوجد هدف اخر غير ذلك

4/ حاول اكتساب المزيد من الخبرة لكي تفهم العميل في اسرع وقت ممكن ....

تحياتي لك وبالتوفيق ان شاء الله

ahmed alnhmi
من قبل ahmed alnhmi , مسئول ادخال البيانات , ocah

اقوم بتعليم العميل وأكسبه المهارات والأشياء التي تجعله فعالاً ومخلقاً والتعلم بالقدوة الحسنة