كيف يمكنك اقناع عميل بالمنتج وشراؤة وهو ما يعرف عنه اى شئ ؟

تم إضافة السؤال من قبل nihal lotfy , e markting , Avon
تاريخ النشر: 2014/02/06
Mohamed El Sayed
من قبل Mohamed El Sayed , Project Manager , Saudi Post

من مميزات العمليات البيعية ان تجعل العميل في احتياج للمنتج الذي تقوم بتسويقة لذا عدم معرفتة بالمنتج دافع قوي جدا لاقناعة به

amr youessf
من قبل amr youessf , تحصيل ديون بنك HSBC , مكتب الديب

شرح المنتج بتفصيل و كيفيه استفاده العميل منها

hussam Alrayan
من قبل hussam Alrayan , property Manager , Al-Rashed real estate

ابحث عن حاجاته ودوافعه للشراء واحاول اشباعها من خلال مزايا منتجي واستخدم اساليب اغلاق الاعتراضات الشهير

mohammed ageba
من قبل mohammed ageba , sales and marketing representative , proctor and gamble

بسم الله الرحمن الرحيم

اولا اهم حاجه فى الموضوع اربع حاجات

1-التحضير الجيد

2-استخدام العينات اثناء الزياره

3-معرفه تامه بمميزات المنتج

4- الثقه بالنفس اثناء الزياره

والزياره هتكون ك الاتى

  السلام عليكم مع حضرتك يا افندم محمد من شركة الفا للديكور احنا  شركتنا انشأت عام1987 ومقرها الااساسى سويسرا والفرع الرئيسى بتاعنا فى المعادى الشركه متخصصه فى الديكورات المستورده  واللى اكيد حضرتك عندك معرفه بيها   اخبار حضرتك ايه اخبار السوق مع حضرتك يا افندم  ممكن ناخد نظره على الاثاث اللى موجود عند حضرتك  تمام ممكن نشوف المخزن  بتاع حضرتك عشان نقدر نقولك على العروض اللى معانا وايه اللى حضرتك ممكن تسفيد منه اوك اتفضل

تمام زى ما انت عارف يا افندم دلوقت ان سوق الاثاث  اتوسع الفتره اللى فاتت وكبر بطريقه  تلفت النظر ليه وزى ا نت عارف بردو ان حضرتك فى مكان مميز فى المعادى  واللى انا شوفته من الديكورات اللى موجوده عندك انك متخصص جدا  واللى انا اعرفه عنك كمان انك من اقدم  الناس اللى اشتغلت فى المجال دا من زمان

تمام يا افندم طيب واللى يوق لحضرتك النهارده على عروض كويسه ويعرض عليك انوع متميزه  وجودتها عاليه  تسمعله

اسمعله نبدأحضرتك نشوف الكتالوج دا  فى الصنف دا عليه خصم25 فالميه  يعنى هامش الربح فيه10000  وممميزاته دى

انا جاى النهارده عشان اكسبك100000 طيب انا هكسبهمملك ازاى هعمل اوردر لحضرتك  ب1000 قطعه  من الصنف اللى انا قولته لحضرتك دا وهيوصلك ان شاء الله الاسبوع اللى جاى   حضرتك  فاتورتنا عامله800000 الف جنيه وعليها100000 الخصم اللى قولت لحضرتك عليه انا عملت لحضرتك الاوردر ب الف قطعه تحب نزود ولا كدا كفايه   تمام يا افندم ان شاء الله الاوردر هيوصل لحضرتك الاسبوع الجاى فى  تمام الساعه السادسه مساء  وانا سعيد جدا بمعرفه حضرتك واتمنى علطول ان المنفعه تبقى متبادله مابينك ومابين شركتنا

soufiane tair
من قبل soufiane tair , مندوب مبيعات , blida computer

اولا تعريفه له و مقارنته بالسلع المنافسة.ان كان ذا جودة فيجب ما يلي

تقديمه للزبون بسعر تنافسي منخفض

اعطائه بعض الضمانات في حال كساد المنتوج

معاهدته باقامة حمالت دعاية للمنتج مما يساعد في معرفته و بالتالي اقتنائه

اعطائه عينة مجانبة للتجربته مستخدما كل اساليب التزيين و الترويح

بركات بلال
من قبل بركات بلال , اداره , الفا ماركت

عن طريق السيطره العصبيه  لديه والقدره علي الاقناع العاليه لدي المندوب  مع اللباقه في الحزار حتي ان اشتري المنتج ولم يستخدمه فهو ايضا رابح

Nora Hakim
من قبل Nora Hakim

أقنعه بشرح له عن منتج وبي أفادته وبأنه سوفا يعجبه عندا تجريبه وأنهو منتج دو فعاليا جيدة وأشرح له بكل عفويا وأدب واقنعه بشترأه