لو كنت مدير المدرسة ماذا تغير في النظام التعليمي؟

تم إضافة السؤال من قبل firyal hadad , معلمة , مدرسة إربد الثانوية للبنات
تاريخ النشر: 2013/12/18
Doaa ELrashidy
من قبل Doaa ELrashidy

والله المنظومه التعليميه كلها عايزة تتغير من اولها لاخر احنا بنتأخر فمصر والتعليم اول حاجه بتبوظ مدرسين فاشلين ودروس خصوصيه ومديرين مش فارق معاهم غير الشكل وسايبن المضمون :/

Abd El_salam Mousa Abd El_salam Mousa
من قبل Abd El_salam Mousa Abd El_salam Mousa , Night Auditor , BARON RESORT

اولا : تحفيز الطلاب للعلم او بمعنى اخر ازاى اقدر اخليهم يحبوا التعليم  عشان يكونوا متفوقين ... ثانيا : سلوك المدرسين تجاه الطلاب وكيفية الشرح  لازم يكون فى رقابه ذاتيه من قبل المدير عليهم ..

ابراهيم عبد الرحيم ابراهيم عزب
من قبل ابراهيم عبد الرحيم ابراهيم عزب , محاسب , شركه بيت الكهرباء

للأسف مدير المدرسة ليست له سوى سلطات صغيرة جدا ألا وهى التأثير على مالعلمين والطلاب فقط اما عن النواحى العلمية فلا يستطيع تغيرها طبعا لانها بيد اعلى منه وهو وزير التربية والتعليم لذا سيكون عليه توجيه المعلمين لتعليم الطلاب بشكل افضل ووضع نظام مراقبة شديدة وعقوبات على من يخالف النظام السليم

سيد محمد سيد طنطاوى
من قبل سيد محمد سيد طنطاوى , اخصائى تكنولوجيا تعليم ومتابع مكتب وزير التعليم ومدير ادارة تنسيق المتابعه , وزارة التربية والتعليم

اسلوب التدريس مع تغير استراتيجية التدريس الى الطرق الحديثة