كيف لم ينتشر اليونكس في الوطن العربي على الرغم من انه يمكن لمهندسيين العرب ان يطوروه بانفسهم دون اللجوء لاحد ويمكن لاصحاب الشركات استخدامه دون تكلفه ؟

ارجو الافاده هل الناس الان اصبحت لا تقوم بحساب التكلفه ولا الكفاءه ولا المستقبل

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/11/03
Mostafa Amin
من قبل Mostafa Amin , Managment And Training , Ministry of military production

أعتقد لان المستخدم العربى أصبح الويندوز بالنسبة له هو نظام التشغيل الوحيد وألف التعامل معه واستسهله وتبرمج عليه

كما ان البرامج التى يستخدمها بانتظام تعمل على الويندوز مثل الميكروسوفت اوفيس

Ahmed Hassan Ahmed Ibrahim El shrief
من قبل Ahmed Hassan Ahmed Ibrahim El shrief , مهندس اتصالات وتكنولوجيا معلومات , الشركة المصرية للمطارات

المشكلة هى فى تندى ثقافة المستخدم التكنولوجية وعدم دعم الحكومات لرفع مستوى الوعى التكنولوجى لدى الشعوب للاسف الشديد المستخدم العربى بيحفظ طريقة استخادم نظام التشغيل بدون فهم حقيقى لامكانيات ومميزات وعيوب النظام وبالتالى يصبح من الصعب عليه تغيره وطبعا مايكروسوفت نجحت فى بناء اسهل نظام تشغيل فى العالم وطبهنا احنا بندور على الاسهل لينا مش الاحسن للشغل من الآخر مكسلين نشغل دماغنا

sameh kamal
من قبل sameh kamal , Human Resources Officer , at the LM Egypt Electronic Industries

ببساطة لانهم اتعودا على الحاجة الجاهزة وبالفلوس

لسه هيتعبوا  ف الاختراع والتطوير  ........ياراجل

Maged Elsakka
من قبل Maged Elsakka , مدير الموارد البشرية , مجموعة مطورى هليوبوليس

فتش عن استراتيجية التسويق تجد السبب

mohamed saeed ali abd elnaby
من قبل mohamed saeed ali abd elnaby , Senior PHP Developer , AD Co

لان انتشار الويندوز هو اللى اجبر المستخدم العربى على ذلك وعدم انتشار الليونكس  فى الاوساط العامية هو من الاسباب الرئيسية لكن لو الليونكس منتشرة ومنافسة قوية فى السوق اعنى المحلى  ونشأ المستخدم العربى على ذلك لتوجه الكثير اليها