ما هي أهم النصائح التي يجب مراعاتها عند شراء منزل ما؟

تم إضافة السؤال من قبل Salam Assi , Customer Service Officer , Etihad Bank
تاريخ النشر: 2018/03/14
Ayman Ahmed
من قبل Ayman Ahmed , PROJECT ENGINEER , BAYAN NATIONAL CONSTRUCTION & CONTRACTING CO.

الموقع ، مساحات الغرف ، الخدمات المقدمه من المالك ، المصاعد ، تنويه الوحده من باكستان و مناور ، باركت السياره ، الخدمات المحيطة بالمبنى.

Mamoun elbaghir abdalla mhamad Eltayeb
من قبل Mamoun elbaghir abdalla mhamad Eltayeb , Insurance agent / Producer , Albaraka Insurance Company

شكرا" لك , من حيث المبانى وهندسة المنزل لأبد من أستشارة مكتب هندسى متخصص.أما من ناحية عامة فأهم شىء يخضع للتقييم من المشترى على حسب ما أرى فهو الموقع وتوفر الخدمات الاساسية

أطيب التحيات

أروى محمد
من قبل أروى محمد , أخصائية تسويق , طاقات بديلة

الموقع

هل يوجد حوله خدمات سوبر ماركت مستوصفات مدارس مسجد

الطبقة التي يتألف منها سكان الحي

عمر المنزل

عرض المنزل على مهندس لفحص جودة البنيان

الاراضي التي واجهتها شمالية تكون اكثر تهوية

نعيم أحمد الطاهري
من قبل نعيم أحمد الطاهري , ِموظف إداري (لوجيستيك) , four A for trading Company 2004- 12/2015

التشاور مع مهندس معماري لمشاهجد العقار

موقع المنزل

سعر المنزل

الجار قبل الدار

Amr Adry
من قبل Amr Adry , Sales Advisor , smarthomes

اولا المنزل مناسب لاحتياجاتى من حيث عدد الغرف والتقسيمه الداخليه

ثانيا الخدمات اللى موجوده حوليا

ثالثا جودة العقار وسمعه الانشائيه للشركه او المقاول

رابعا الراحه النفسيه

خامسا الامكانيات الماديه الخاصه بى

سادسا دراسه المنافسين فى نفس المنطقه واختيار الافضل

abdallah mahmoud
من قبل abdallah mahmoud , marketing manager , cam leader

هناك بعض النصائح المهمة لكى عند قيامك بشراء منزل جديد

لازم تشوفى الفيو بتاع المنزل بتاعك اولا وتحسى انك هتبقى مستريحة اولا انك هتصحى على الفيوده وان المكان يكون متوفر فيه معظم الخدمات يعنى سوبر ماركت مدراس مستشفيات توافر وسائل المواصلات وهكذا

لازم تتأكدى كمان ان البيت مش محتاج صيانة قصدى بالصيانة هنا الحاجات الخاصة بالصرف الصحى الداخلى والكهرباء الداخلية ميكونش فيهم مشاكل كده كده انتى اكيد هتوضبى الشقة كشكل خارجى ده عادى لكن قصدى الصيانات المهمة لازم تتأكدى انك مش هتحتاجيها

لازم تكونى عارفة قدرتك المالية كويس وأنك هتدفعى الفلوس وانتى قادرة تتسندى على فلوس تانية تقدرى تصرفى على باقى الحاجات سواء مياه او كهرباء او صرف صحى الخ

حاولى تشوفى سعر المكان وتسألى اكتر من وسيط وتتفاوضى على السعر المناسب ليكى لأن ساعات فى ناس بتزود السعر جدا وميكونش ده سعر البيت او الشقة الحقيقى

اخر حاجة وأهم حاجة استخيرى ربنا فى انك تشترى وده هيريح قلبك بالنسبة للمكان جدا

Nasser Abdelshafy
من قبل Nasser Abdelshafy , General Manager & Business development executive , IFTCC (Islamic Foriegn Trade and contracting company subsidiary of Faisal Islamic bank Morocco)

التأكد من القدره الماليه الفوريه على تغطيه الثمن بالكامل بدون اقتراض.( حتى لا يزيد الثمن بالفوائد)

التأكد من جوده الإنشاء من خلال الشركه المنفذة للمشروع ومدى جودتها.

التأكد من الخدمات العامه بالمنطقه ومدى جودتها( مرافق ...أمن.....هدوء.....مستوى اجتماعى.....)

اختيار الزوجه الصالحه التى سوف تعيش فبه