ايراد ايجار مقدم ومستلم عليه ضريبة القيمة المضافة كيفية اثبات الايراد والضريبة؟

السلام عليكم سؤال ضروري دلوقتي احنا شركة ايجار عقارات وشقق في السعودية ودلوقتي طبقنا ضريبة القيمة المضافة مثال عندنا عقد شقة ايجارها السنوي، ريال من1 يناير حتى ديسمبر والعقد عليه ضريبة ب5% تدفع علي قسطين كل قسط0 ريال في1 يناير والقسط التاني في1 يوليو وفي1 يناير العميل سدد0 ريال ايجار القسط الاول +الضريبة عن الفترة6 شهور الاولى وايراد الايجار كنا بنعمل بيه قيد كالتالي :0 من ح/العميل0 الى ح/الايراد المقدم0 وبستنذف من الايراد المقدم واثبت الايراد اللي يخص الشهر بتاعه يعني شهر يناير بقول0 من ح/الايراد المقدم0 الى ح/الايراد0 دلوقتي بعد تطبيق ضريبة القيمة المضافة الضريبة بتكون على الايراد وبنحط الايراد في الاقرار يتضرب ف5% يطلعلك قيمة الضريبة علي الايراد اللي انت حطيته في الاقرار طيب انا دلوقتي احط انهي ايراد في الاقرار مع اني استلمتريال ضريبة علي كامل القسط الاول والاقرار يقدم شهرياً .

تم إضافة السؤال من قبل Mohand Mohamed
تاريخ النشر: 2018/03/02
Mohammed Abdelrhman   Khalifa
من قبل Mohammed Abdelrhman Khalifa , فاحص بمركز كبار المموليين بالقاهرة قيمة مضافة , مؤسسة عالم الدقة

من ح/ الصندوق الى حساب الايجار

ومن ح/ الايجار الى ج/ ايجار المقدم

سالم مصطفي سالم محمد مصطفي محمد
من قبل سالم مصطفي سالم محمد مصطفي محمد , مدير مالي , شركة مركز الخدمات والتكنولوجيا

بالنسبة لحالتك أولاً يتم عمل قيد استحقاق :مثال الايجار ريال ويتم دفعه مقدم لمدة ٦ شهور +الضريبة. الضريبة =*٥٪؜= ريالمن ح/ العميل. ال ح/ الإيراد المقدم. ————————————————— -عند سداد العميل. من ح/ النقدية بالصندوق. الي ح / العميل. ——————————————————- عمل قيد شهري لإقفال الإيراد المقدم في ح الإيرادات في نهاية الشهر. من ح/ الإيرادات المقدمة. الي مذكورين. ح/ الإيرادات. ح / ضريبة القيمة المُضافة. قيد إثبات الإيرادات والضريبة في نهاية كل شهر————————————————————-قيد توريد " سداد" الضريبة للزكاة والدخل عن شهري. من ح/ ضريبة القيمة المُضافة. الي ح / البنك —————————————————-

mohamed aboelsoud
من قبل mohamed aboelsoud , رئيس الحسابات , شركة استدامة نجد

قبل كل شي الايراد المقدم والمصروف المقدم او المستحق بيكون لفترات  سابقة او لاحقة للعام المالى الجديد وبالتالي مش تحتاج تعمل كل شهر قيد فقط قيد واحد كالتالى :

من مذكورين ح الصندوق بقيمة ايجار ست شهور

ح هيئة الزكاة والدخل او حساب الضريبة المضافه بقيمة الضريبة المفروضة على ست شهور

الى حساب العميل باجمالى قيمة ماتم دفعه ودمتم

هتقولى ممكن يسيب الشقة وله رصيد فيتم رد الملبغ المستحق بقيد عكس مقولت دلوقتى