هل سيتم الاستغناء عن اللاب توب والتوجه بشكل كامل الى الهاتف الذكي؟

تم إضافة السؤال من قبل Omar Mousa , Help-Desk & Support Engineer , integrated-solution
تاريخ النشر: 2013/10/09
islam mohamed  kotb
من قبل islam mohamed kotb , مصمم جرافيك , nahj

لا اظن ذالك بالرغم من سيطرة الهواتف الذكير على السوق وعالم البرمجيات  الا ان لكل شئ استدخدامة وبالتالى لايمكن الاستغناء عن الاب توب ولكن قد تكون هناك طرق مبتكرة لتحسين وضع الاب توب من حيث الشكل والوضع البرمجى

بسم الله الرحمن الرحيم

هل سمعة عن  نظام الاوتو بيلوت في الطائرات ( حتسال نفسك وده مالو ومال السؤال ! )

معاك حق

بس لو نظرة نظره للمعنى ان الاوتو بيلوت هو توجيه كامل للطائره بواسطة الاشارات وهي طايره في الجو طيب حتحدد الاتجاهات ازاي طبعا عن طريق اشارات الاسلكيه زي الي بتوصلك في التليفون الاشارات دي كمثل لما تيجي الطياره توصل للارض بتروح من الجهاز الي على الطائره زي متكون انعكاس للمرايا وبترجعلها تاني وبيحدد الجهاز المسافات والانعكاسات ثم يحللها ويحسب ازاي حينزل والزاويه المطلوبه ايه والسرعه ايه

طيب لو افترضنا ان معاك جهاز بحجم البيجور (كان زمان طلع ابل المبايل وبيظهر رقم الطالب فقط من غير كلام وبعديها تقدر تكلم الي طالبك من اي تليفون ارضي ) بيرسل اشارات زي جهاز الطياره وبيرتد الاشارات دي من اي حاجه تقف اصاده يبقى يقدر يحدد المسافات نفترض ان فيه عندك برجكتور في نفس الجهاز الي زي البيجور مش ممكن يخرج ظوء يظهر على الحيطه طب تخيل ان  القلم المشهور اليومين دول الي بيخرج ليزر لو كان في نفس الجهاز الذي بحجم البيجور وكان ضوء الليزر بيخرج بالالوان الثلاثه هل يمكن بدمج الثلاث اشياء انك تنتج على الهواء شكل الشاشه بتاعة الكمبيوتر والكيبورد وتكتب على الكيبورد الي على الهواء ويظهرلك الناتج على الشاشه الي على الهواء

بعد ده كله لو قلتلي ان الاب توب حيتحول للتابلت او للتليفون حتخانق معاك

Hassan Alsaleh
من قبل Hassan Alsaleh , مسؤول صيانة , IT

دخل الهاتف الذكي بقوة خلال السنوات القليلة الماضية وكان منافساً شرساً للاجهزة المكتبة والمحمولة , وذلك بسبب سهولة الانتقال به والعمل عليه في مختلف الاماكن, ولكن هذا لا يمنع من ان الاجهزة المحمولة مازلت ضرورية للكثير من الاعمال الحترافية بالاضافة الا ان اغلب  الاشخاص يفضلون العمل على شاشة كبيرة وذلك لن يحققه الهاتف الذكر. الهاتف الذكي مكمل ولا اعتقد انه سيكون بديل.

hasan Ebrahim
من قبل hasan Ebrahim , مدير صيانة , المركز الهندسي لصيانة الكمبيوتر

أكيد لأ

الأسباب كثيرة جدا

منها :

- القوة مثل سرعة المعاجةو ذاكرة و سعة تخزين

- قدرة التعامل مع البرامج و تشغيلها

- امكانية زيادة سعة المعالج و الذواكر و السعة التخزينية

Tareq Arwany
من قبل Tareq Arwany , تقني , الجزيرة

لايمكن الاستتغناء عن اللاب توب بالهاتف الذكي لعدم وجود القدرات التي يحتويها اللاب توب من حجم ذاكرة كبير وسرعة عالية وبرامج متطورة في مجالات واسعة لاتتوافر في الهواتف الذكية

Omar Mousa
من قبل Omar Mousa , Help-Desk & Support Engineer , integrated-solution

مشكورين عالمشاركة