السلام عليكم بعد اذنكم؟

ريد اخد رايكم ف موضوع انا طالب كليه تجاره فى اخر سنه ف الجامعه ولاكن وجدتنى مشكله انى شيلت ماده ف الترم الاول مش عارف اخد قرار انى اقعد سنه وامتحنها ف يناير ولا امتحنها ف اكتوبر ويكون مكتوب ف شهاده دور تانى ارجو الاستفاده من الاستاذ الكرام وشكرا

تم إضافة السؤال من قبل Sayed Yehia
تاريخ النشر: 2017/03/12
Waleed Abdul Kader
من قبل Waleed Abdul Kader , مدقق محاسبة رئيسي Senior Auditor، مدير موقع www.f2aw.com , يسري وشركاه لتدقيق الحسابات Youssry & Co Auditing

اتفق مع اجابة الاستاذ مصطفى .. وصحيح ما بيعترفوا بيها لا في مصر ولا غيرها .. بس المهم أنك تكون خريج محاسبة علشان الاجراءات وتكون محاسب

وبرضوا لو الموضوع حيعمل مشكلة ليك في حياتك وحتحس أنها عجز ليك ومشكلة كبيره ممكن تعيد السنه ولكن تستغل السنه في حاجة مفيدة لانك ممكن كده كده تقعد سنه بعد التخرج والجيش وما تلاقي شغل

على فكره أنا خريج انتساب موجه وكان فاضلي 35 درجة على الجيد في الاربع سنوات يمكن مرات بس حسيت انها مشكلة ولكن لم تأثر على ولا على شغلي والمرات الي حسيت بيها مره أو مرتين وحاليا أنا مش فاكرهم

تحياتي واحتراماتي

Gabr Yassen
من قبل Gabr Yassen , محاسب مالي , كايرو تريد

أظن أنة لا يوجد فرق كبير بين دور مايو و دور أكتوبر , و لو كنت فى مكانك لم أضيع سنة من عمرى و أدخل الإمتحان فى شهر أكتوبر

mostafa elzanaty
من قبل mostafa elzanaty , Financial Controller , Technical Trading Co.

متضيعش سنة من عمرك انا كنت دور اكتوبر وحاليا مدير مالي

على فكرة في المقابلة الشخصية بنركز على حضور وتركيز وردود الشخص اكتر من تقديره لان ببساطة معظم المديريين في مصر مش معترفين بالشهادة الجامعية بس بيعترفوا بالتخصص يعنى مثلا علشان اعين محاسب يهمنى يكون خريج تجارة مش حقوق

MOHAMMED ELATTAR
من قبل MOHAMMED ELATTAR , مدير مالي , TAZWEED FOR AGRICULTURE CROPS

هذا الموضوع يتوقف عليك اخي الكريم اذا كان يفرق معاك كتير انه يكون مكتوب في الشهادة دور اكتوبر وهزعلك وهتبقي متضايق من كدة طول حياتك ، لا تدخل دور اكتوبر وعيد السنة ، اما اذا كان مش هيأثر عليك وهتكون نفسيتك قوية او بمعني اخر مش فارقة معاك ايه اللي مكتوب في الشهادة امتحن دور اكتوبر ومتضيعش سنة كاملة من عمرك الموضوع نفسي بالدرجة الاولي أم بالنسبة للشغل و تأثير الشهادة وهية دور اكتوبر  فالموضوع له تأثير ولكن ليس ضخم كما انت متخيل علي الرغم انه من الممكن  انه لايتم قبولك ف ي بعض الشركات نتيجة التقدير لكن تقدر تشتغل وتثبت ذاتك من غير التقدير وشهادتك دور اكتوبر بس هتتعب كتيير ولازم تقوي نفسك وتاخد كورسات كتير وتتفوق عن زملائك

اخي االموضوع يحتاج وقفة وتفكير عميق مع نفسك وصراحة بينك وبين نفسك ومعرفة من انت وما الذي تقدر علي فعله ثم تقوم بتحديد طريقك فكل خطوة كبيرة في حياتك تحتاج تفكير عميق وخطة لادارتها

وفقك الله

ايمن محمد عاطف محمد
من قبل ايمن محمد عاطف محمد , Director of the control and regulation unit , ACOLID

لا تضيع عام من عمرك لهذا السبب عليك التقدم للامتحان في شهر اكتوبر حتى تتخرج مع نفس دفعتك ان شاء الله

Mahmoud Gamal
من قبل Mahmoud Gamal , chief accountant-Assistant finance manager &controller , Floward

كمل واجتهد فى لاترم الاخر وربنا يوفقك ولكن لاغنى عن التدريب العملى واثقال السى فى بشهادات مهنية ودولية وابحث عن فرصة تضيف لك الخبرة التى سوف تحتاجها فى المستقبل ولا تبحث عن المال فى البداية ابحث عن مكان جيد يضيف لك خبرة محاسبية وغيرها

Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

ارى انه من الافضل عدم التاجيل ويمكن تعويض ذلك عن طربق التدريب العملى لانه الاهم اضافة لبعص الكورسات وكن واثقا بنفسك وابالتوفيق

Mohamd ali
من قبل Mohamd ali , محاسب عام , مطبعة نبراس

لو سمحتوا انا عندي نفس المشكلة الخاصة باخي الكريم فوق

وانا عندي جيش هل جيشي هيتاخر بسبب الدور الثاني ولا لا هخش الجيش وانزل امتحن عادي

ارجوا الاجابة

Mohamed matar
من قبل Mohamed matar , Finance Manager , ASG Group

شكرا للدعوه

متفق مع كل اساتذة ان لا تضيع سنه من عمرك

Ismail  Abdelaziz Mohamed Badawi
من قبل Ismail Abdelaziz Mohamed Badawi , رئيس حسابات , مجمع الميدان الأزرق الطبي

استفاد بالسنه دي دورات و كورسات وخبرات هتحتاجها بعد كده

دور مايو من دور اغسطس مش فارقه كتير المهم يكون تقديرك كويس و تكون فاهم محاسبة كويس

وربنا يكرمك ان شاء الله و يصلح امورك

Abdullah Aziz Eldain Morsi  Elgendy -        CMA  Candidate
من قبل Abdullah Aziz Eldain Morsi Elgendy - CMA Candidate , Regional Receivable Accountant , Amiantit Group of Companies

 القرار لك أولا وأخيرا حسب ما يقتضي الحال ولكن كونها تثر أولا لا احد يستطيع ان يبرهن لك  ولكن كما تفضل السادة الزملاء عليك  الحصول على دورات عملية في المحاسبة  وكذلك  متابعة الجديد الخاص بذلك العلم