ماهى علاقة اتش تى ام ال ب جافا سكربت؟

تم إضافة السؤال من قبل shimaa ismail
تاريخ النشر: 2017/03/03
medhatmahmoud mahmoud
من قبل medhatmahmoud mahmoud , Web Designer , Connect Computer Service Co

الجافا سكريبت بتجعل صفحة ال html  اكثر ديناميكية أنها بتقوم بتنفيذ احداث معينة زى مثلا :

* عند الضغط على زر معين تظهر رسالة معينة .

* عندما يكون حجم الشاشة صغير صغر حجم الخظ او العكس .

* عند الضغط على عنصر معين فان عنصر اخر سيتغير مكانه او شكلة او حجمه .... الخ

* من اهم استخدمتها هو استخدام الجافا اسكريبت فى التحقق  validation

بمعنى لو عندى مثلا نموذج تسجيل دخول  login form  ممكن استخدم الجافا اسكريبت حتى اتحقق ان الحقول ليست فارغة او ان الحقول بها قيم معينة يعنى كلمة السر واسم المستخدم المطلوبين .....  الخ

الجافا اسكريبت مهمة جدا ولا غنى عنها مع html  والعلاقة بينهم وثيقة جدا

Bassem salah
من قبل Bassem salah , Webdeveloper. , UpWork.com

العلاقة تكميلية فالجافا اسكريبت هى اللى تقوم بتنفيذ المهام فى صفحة الويب على سبيل المثال الموقع اللى احنا فيه فيه زراير بتقدر تضغط عليها .. الزراير دى علشان تخليها لما تضغط عليها تنفذ امر معين بيتم عملها بالجافا اسكريبت فبكل بساطة الجافا اسكريبت هى المسؤلة عن تنفيذ المهام فى صفحة الويب