أريد المساعده في حل هذه المسائل أو إعطائي كتب أو مواقع تفيدني في حل هذه المسائل؟

1.  Addition of alum (aluminum sulfate) to water:

a)  Reduces the alkalinity.

b)  Increases the pH.

c)  Increases the alkalinity.

2.  Aeration of groundwater can remove:

a)  Soluble compounds.

b)  Dissolved gases.

c)  Pathogens.

3.  Design parameters that govern the efficiency of gravity settling basins are:

a)  The overflow rate.

b)  The detention time.

c)  Both a and b.

4. Volatile solids of a water sample is a measure of the;

a)  Organic content.

b)  Inorganic content.

c)  Both a and b.

5.  Water from wells is more likely to contain H2S and be higher in dissolved solids than surface water supplies.

  a. ( T )  b.  ( F )

تم إضافة السؤال من قبل Mohammed Ali
تاريخ النشر: 2017/01/31
mahmood kheder
من قبل mahmood kheder , مدير القسم الفني وحاصل على درجة الاستشاري من نقابة المهندسين , alliba

انا اسف هذا ليس من اختصاصي

ولكن يمكن البحث في المواقع على الكتب الخاصة  مثل

Books, dawnload, 4 share

وغيرها يمكنك ان تجد كل شىء تقريباوحتى الصناعات التي تدخل بها .