لماذا لا نستطيع انشاء مصانع في مصر او في اي دوله عربيه لصناعة بورد الكمبيوتر و بيعها في العالم العربي كبدايه؟

هل لعدم القدره علي استيراد المعدات الخاصه بصناعة البورده ام لعدم وجود الخبرات اللزمه للصناعه ام هذه الصناعات ممنوعه في الدول العربيه . ؟؟

تم إضافة السؤال من قبل Asprint Garcia
تاريخ النشر: 2013/10/02

بسم الله الرحمن الرحيم

ياراجل ده البور سبلاي الي بيتاخد في اولا ابتدائي صنايع وهندسه مبنعملوش مع اني متهيالي مفيش حد في الوطن العربي ميعرفش يعملو يدوي

Asprint Garcia
من قبل Asprint Garcia

 لماذا لا تسعي الحكومات العربيه او رجال الاعمال في تسهيل او دعم الشركات و الطلاب في هذه التخصصات لبداية مثل هذه الصناعات ؟؟

Remon Talat
من قبل Remon Talat , IT System Engineer , Mercedes Benz

الفكرة ان رجل الاعمال مش هايرمي فلوسه في شركة جديدة مش ضامن موظفيها

لكنه بيدخل بأسهمه في شركة قديمة

وهو مايهمهوش غير الربح

Mahmoud  Omran
من قبل Mahmoud Omran , Owner , Kalem baba for maintenance and programming of smartphones

لا توجد إرادة سياسية لتحقيق ذلك .

mohammed saad
من قبل mohammed saad

 رجل الاعمال لا يهتمون باقامة الشركات الجديدة من اجل توفير العمل للموظفين الجدد لانه لاي\\ري مدا كفائتهم في العمل ويدخلون في في الشركات القديمة

Talal Abdulaal Osman Mohameed Osman
من قبل Talal Abdulaal Osman Mohameed Osman , System Administrator , Advanced Company Operation and Maintenance Ltd

هم أعطوك السمكة .. ولاتنتظر منهم صنارة أبداً .... حالص الود