اذا اتيحت لك وظيفة بمرتب مرتفع ولكنك لا تحبها واخرى بمرتب اقل (عادى ) ولكنها تحبها . أيهما تختار؟

هل انتا ممن يفضلون المادة وتهتم فقط بالمقابل المادى من الوظيفة وان كنت غير مرتاح بالعمل فيها ام انك ممن يفضلون راحة البال والاستمتاع بالعمل حتى وان كنت لن تحصل على مقابل مادى مرتفع ؟

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Nofal , مدير المشروع للمقاول , الهيئة الهندسية للقوات المسلحة
تاريخ النشر: 2013/10/01
manal shaaban elmohamady abd elaziz gouda shaaban gouda
من قبل manal shaaban elmohamady abd elaziz gouda shaaban gouda , مساعد صيدلي , أدوية

أكيد طبعا هختار المجال الا انا بحبه علشان أكيد هحقق فيه نجاح أكتر

abdelbaky eldwwy
من قبل abdelbaky eldwwy , Human Resources , Managemen

أنا موظف محترف وأبحث عن طموحاتي ومكاسبي مع من يقدرني

صباح حميد غفور سعيد
من قبل صباح حميد غفور سعيد , اداره المحتوى في المؤسسه .المدير العام , منتجه ومصنعه واداره اعمال في الف عافيه هه زار عافيه

اختار التي احبها

hesham hamed aly elmasry
من قبل hesham hamed aly elmasry , قائد سابق بالقوات المسلخة , القوات المسلحة

اكيد التي احبها ساتقدم فيها وسيزداد راتبي

اختار التى احبها حيث بالتاكيد سيكون الاتقان والابداع من جانبى حافزا على ارتقاء سلمها من ادنى الدرجات الى اعلاها فى سلمها الوظيفى وهو ما سبعكس بالتاكيد على الاجر اللزى اطمح فية على المستوى البعيد وبزلط اكون قد ضربت عصفورين بحجر واحد  الوظيفة التى احبها واسعى للاستمرار فيها والاجر اللزى سيحسن مع الوقت لاجادتى لها

mohamed afifi
من قبل mohamed afifi , Financial and Administrative Manager , Egyptian Ministry of Education

طبعا أختار الوظيفة ذات المرتب العالي والتي سوف أنسجم معها كما علمتنا الحياة.

numan subry ahmmad kader
من قبل numan subry ahmmad kader , مؤرشف , Public Iftaa Dept

المفروض ان الواحد يحب الي بيعمله

مش بيعمل الي بحبه

طبعا الى احبها مفيش مشكلة فى المرتب طول ماانا مرتاح نفسينا لان النفسية فى العمل مطلوبة علشان انتج جيدة وبعد كدة هنجح وهيزيد مرتبى ان شاء الله

Musa Bady Mohammed Hassan
من قبل Musa Bady Mohammed Hassan , ضابط علاقات عامة - مدير تنفيذي , جامعة الفاشر - جامعة القرآن الكريم والعلوم الإسلامية

الغرض من اختيار المرتب هل يمكن لي أن أقوم بواجبات الوظيفة أم لا . فإذا كنت لا أجيد واجبات الوظيفة الأعلى راتباً ، وأجيد الأقل راتباً فإني اختار راتب الوظيفة التي أجيدها .

mohammed sakr
من قبل mohammed sakr , مدير مبيعات , صقرنت لخدمات الانترنت والكمبيوتر

بعيدا عن الفلسفة يتوقف على وضعي المادي

اذا لم يكن لدي سكن وارغب في الزواج وخلافة من مصاريف الحياة اصبح من الغباء ان اترك الوظيفة ذو الراتب العالي

اذا كنت ثريا ولا حاجة لي بالمال اتوجه للاستمتاع بالعمل في المجال اللي ارغبة واحبة

خلاصة القول

Abdalla Musa
من قبل Abdalla Musa , Sales representative , Equilibrium path for elevators

عن نفسى سوف أختار الوظيفة التى أحبها وذلك لكى أتمكن من الإبداع فيها