السؤال :: 1- بعد سنه من عمل الاصل و تم نقله من مدينه لمدينه فهل مصروف النقل يضاف ام لا؟ 2- وما هو الضابط بخصوص قيمة الخردة؟

تم إضافة السؤال من قبل فهد بن عبد العزيز بن ناصر العتل العتل , محاسب عام , شركة مصنع وكاد الصناعية
تاريخ النشر: 2016/08/20
Kareem Essam
من قبل Kareem Essam , محاسب اول , شركة الانجاز للتجارة والمقاولات

ما يتم صرفه على الاصل حتى يصبح جاهز للاستخدام يتم اضافته الى تكلفة الاصل اما هنا ف الاصل يعمل لمدة سنة ومصروف النقل مصروف ايرادى وليس مصروف راسمالى اى انه لا يضاف للاصل لانه لا يزيد من طاقته الانتاجية ولا عمره الانتاجى فهو يساهم فى تحقيق الايراد فى نفس الفترة وليس لعدة فترات مالية ... والله اعلم بالنسبة للخردة انا مش فاهم السؤال ممكن توضيح ؟

اكيد يضاف ويعتبر مصروف بدل انتقال ويتم احتساب قيمة الخرده

mahmoud khatab
من قبل mahmoud khatab , محاسب تكالف , النيل العامه للطرق والكباري

مصروف ايرادى وليس مصروف راسمالى

Hassan Sabry
من قبل Hassan Sabry , Call Center Supervisor , National Bank Of Egypt

هيعتبر مصروف عادى لان تم استخدلم الاصل ويتم احتساب قيمة الخردة بالطريقة  العادية  اى ان هذا المصروف لا يؤثر ف احتساب قيمة الخردة