ما هي طريقه تسليح القواعد لجعلها fixed وايضا طريقه التسليح لجعلها hinged؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2016/04/11
Apanob Pop
من قبل Apanob Pop , مهندس مدني , شركه مقاولات

ما هي طريقه تسليح القواعد لجعلها fixed وايضا طريقه التسليح لجعلها hinged؟

عدم خروج اشاير حديد من القاعدة للعمود لان بذلك تكون fixed يت خروج اشايرالقص فقط

ويتم وضع plate حديد اسفل العمود

Hossam hemdan abou-elhassan
من قبل Hossam hemdan abou-elhassan , construction civil engineer , ROAYA GROUP FOR DEVELOPMENT AND PROGECTS MANAGMENT

الفيكسد الحديد والخرسانه للقاعده والعمود بيكونوا متداخلين  لكن الهينجد بيكون الحديد بس متداخل لكن الخرسانه للعمود تكون مفصوله عن خرسانه القاعده وبيتم استخدام بليتات رصاص والفاصل بيكون مليان بيتومين