هل ترى اختبارات الذكاء قادرة على احتساب ذكاء الفرد و يمكن اعتمادها فى اختبارات التقدم للوظائف لإختيارا الموظفين؟

تم إضافة السؤال من قبل wael mohamed , Internal Audit Manager , Egypt Bakery Stores & Egypt Modern Bakery
تاريخ النشر: 2013/09/19
wael قرشى
من قبل wael قرشى , sales , شركة حورس لتجارة المعدات والأجهزة الطبية

اذا كانت فى نفس التخصص اعتقد انه يمكن اعتمادها

Amr Altantawy - CMA Candidate
من قبل Amr Altantawy - CMA Candidate , Accounting and Finance Manager , Fawaz Refrigeration and Air-Conditioning

والله انا شايف انها مش مقياس و انها بتعتمد اكتر علي خبره الشخص اللي هيعمل المقابله الشخصيه

Ahmed  ibraheem hassn
من قبل Ahmed ibraheem hassn , مطور اندرويد تحت التمرين , عمل حر

من الممكن اذاكان الاختبار مرتبط بالمجال المطلوب

لأن للذكاء انواع حسب تصنيف جاردنار ان للذكاء انواع ذكاء اجتماعى - زكاء رياضى - زكاء ميكانيكى - انواع كثيرة

لذا لابد ان يكون الاختبار موجه لأنواع الزكاء المتبطه ارتباط وثيق الصلة بالمهنه

والله اعلم .

hassan ben elmdn
من قبل hassan ben elmdn

لا فالإجابة شيء وأرض الواقع شيء