امل التعرف على طرق شحن البضائع والتخليص الجمركي والمصطلحات المستخدمة في الشحن والضمانات المستخدمة سواء في الشحن البحري او الجوي ؟

تم إضافة السؤال من قبل Waleed Alaa Elden Abass , Accountant , شركة الأومير للتجارة والمقاولات
تاريخ النشر: 2016/01/28
alhalwa للتخليص الجمركي
من قبل alhalwa للتخليص الجمركي , رئيس مجلس الادارة , الحلوي للتخليص الجمركي

اولاً : طرق شحن البضائع وتنقسم الى ثلاث طرق وهي شحن بحري وشحن جوي وشحن بري

ثانياً : طريقة التخليص الجمركي وهي تتم عن طريق مخلصين جمركيين معتمدين من قبل مصلحة الجمارك وحاصلين على رخصه التخليص الجمركي ويتم عمل تفويض للمخلص للقيام بانهاء اجراءات خروج الشحنة من الدائره الجمركية الى مستودعكم بعد  تسليمة المستندات الخاصه بالشحنة وتجهيزها وطباعة بيان جمركي لها موضح به كل ما يتعلق بالشحنة واستيفاء الرسوم الجمركية من قبل الجمارك

ثالثاً : المصطلحات المستخدمة في الشحن  وهي حسب الاتفاق مع الشاحن او المصدر لك وهي وغالباً تندرج تحت هذه المصطلحات

CIF

C and F

FOB

Ex Work

رابعاً : الضمانات المستخدمة في الشحن وهي اما عن طريق احدى البنوك وهي اعتماد بنكي او عن طريق احد الوسطاء او عن طريق المستورد نفسه

Tawfik Hassan
من قبل Tawfik Hassan , مشرف خدمة عملاء , سعودى كول

هبدأ معاكم واعرفكم فى المقالة دى ايه اهم حاجة ممكن تهمك فى مجال شحن لمصر من الباب للباب وازاى تميز بين الشركات الى ممكن تهتم بمحتويات فاتورتك وتوصلها بسلام والمؤسسات الى ممكن تنصب عليك فهعرفك النقط المهمه دلوقتى فركز فى الكلمتين دول اهم من كل الى موجود فى المقالة تحت لانه هري فى الفاضي شركة شحن لمصر .