ماهو الفرق بين الزينير والدايود في دوائر المحولات الكهربائية؟

تم إضافة السؤال من قبل Abdul azeez Fadhil Abass , lectural and designer , middle east instituite
تاريخ النشر: 2013/09/17
Thabet Almezwk
من قبل Thabet Almezwk , QC/QA Engineer , Alfanar Electrical system

الديود يمرر التيار باتجاه واحد دائما

الزينر يمرر التيار باتجاه واحد ولكن حسب جهد العتبة أي اذا كان الجهد 5 فولت "العتبة" فيمرر التيار أما اقل منه فلا يمرر

بدرسيدبدرحسين الاحمدى
من قبل بدرسيدبدرحسين الاحمدى , فنى كهرباء سلسيون , شغل حر وعايز وظفيه

انا كهربائى سلسيون وتركيبات وعايز ان شاء الله هشتغل

ahmed nagy
من قبل ahmed nagy

يستخدم الزينر فى التوصيل العكسى مع  ثبات الفولتية  والديود العادى بيستخدم فى التوصيل الامامى