حديد 14 مم يشيل كام طن يعنى لو عايز اعمل جانش فى سقف عشان اشيل بيه ماكينه مصعد احسب ازاى ال 14 يشيل كام طن؟

تم إضافة السؤال من قبل khaled ezzat
تاريخ النشر: 2016/01/17
tarek ahmed
من قبل tarek ahmed , مدير مشروع , مكتب د/ عبدالله بخارى للإستشارات الهندسية ( أركى بلان )

بمعرفة الإجهاد التشغيلى المسموح به لحديد الجنش المستخدم وليكن كجم / سم2

وبمعرفة الحمل الأقصى المطلوب تحميله متضمنا كل معاملات الديناميكية والامان المطلوبة وليكن كجم

يكون الحد الأدنى لمساحة المقطع المطلوب استخدامه هى ناتج قسمة الحمل الأقصى / الإجهاد التشغيلى المسموح ........... فتكون بالنسبة للمثال المذكور بعاليه عبارة عن1.0 سم2

وبالنسبة للحديد قطر مم  ........ أى مساحة المقطع =(1.4×1.4×3. ) /4 =1. سم2

يكون أقصى حمل = الإجهاد التشغيلى المسموح به / مساحة المقطع = /1. = كجم

وفى حالة الإجهاد يساوى كجم / سم2

يكون الوزن الأقصى للتحميل بالجنش مم = /1. = كجم