اذكر أنواع الشيكات التى تعرفها ؟ مع توضيح الفروق ؟

تم إضافة السؤال من قبل Gabr Yassen , محاسب مالي , كايرو تريد
تاريخ النشر: 2015/12/16
Marzouk Elsharkawy
من قبل Marzouk Elsharkawy , محام , مرزوق الشرقاوى محام

اولا :  الشيكات هى الشيكات البنكية فقط . ولا يتم سحبة الا على بنك

ثانيا : * الشيكات الصادرة لعملاء البنك بعد فتح ( حساب جارى ) وهنا يكون العميل هو الذى يحرر هذه الشيكات و يحدد قيمتا و شخص المستفيد و تاريخ الاستحقاق  ، كما يمكن له تسطير الشيك بحيث لا يصرف الا فى تاريخة ،

* شيكات حكومية  وهى صادرة لمستفيد بعينة فلا يمكن تظهيرها .

الشيكات الخارجية والتى تصدر من بنوك خارج الدولة

ahmad alsayory
من قبل ahmad alsayory , رئيس قسم خدمة العملاء , بنك لبنان والمهجر

1 شيك داخلي و هو الشيك الي يكون فيه الساحب من نفس البنك و ها الشيك يتم تحصيله كاش من نفس البنك او يودع بالحساب

2 شيك بنوك اخرى و هي الشيكات التى يكون فيها الساحب من بنك اخر و هذا النوع يتم تحصيله من خلال نظام المقاصة ecc

3 شيك مصدق و هو شيك يقوم العميل باصداره و تحجز قيمته من الحساب و عند عرض المستفيد الشيك للبنك تكون قيمة الشيك موجوده اكيد و يستلمها المستفيد فورا و يمكن ايضا ايداعه في حساب المستفيد وغالبا يستعمل هذا الشيك في العطائات او شراء الاراضي الخ..

4 الشيكات الخارجية و هي الشيكات الصادره من بنوك خارج الدولة و يتم تحصيلها من خلال جلسات تحصيل خارج الجلسة

mohamed fawzy abd el rahman abd el aal
من قبل mohamed fawzy abd el rahman abd el aal , Accountant payments , شركة الياسمين بيتش للمشروعات السياحية - فندق على بابا القصر

ا- شيك مصرفى : لايصرف الا فى موعدة ( شيك مسطر )

2- شيك مصرفى يصرف للمستفيد الاول ( غير قابل للتظهير )

3- شيكات مصرفى  هو عبار عن شيك مصرفى يصدرة البنك بناءا على طلب العميل  ويتم توجيه للمصالح الحكومية

hesham zahran
من قبل hesham zahran , Real Estate Consultant , Tarkan Real Estate

1- شيكات مصرفية

وهو عباره عن شيك يصدره البنك بناء على طلب عميل ابنك لصالح مستفيد ويتم خصم قيمته ومصاريفه من حساب العميل

2-شيكات مقبولة الدفع

وهو عباره عن شيك يصدر من العميل من دفتره الخاص والمستلم من البنك