30 تذكرة طيران بقيمة 1495 للتذكرة. علي الحساب ثم تم الغاء التذاكر و تم استرجاع 1110 عن كل تذكرة.خصم 385 درهم عن كل تذكرة شكل الدورة المستنديةوالقيد؟

تم إضافة السؤال من قبل mohammed abdel azim , Tech. Clerk , CLEANCO
تاريخ النشر: 2015/09/20
mohammed abdel azim
من قبل mohammed abdel azim , Tech. Clerk , CLEANCO

شكرا لك اخى احمد على المشاركة

ولكن بشيئ من التفصيل, احنا بنتعامل مع شركة اسمها اياتا مسؤوله عن معظم تذاكر الطيران ولها حساب عندنا  وكل15 يوم يرسلوا الينا كشف حساب  انا عندى معالجه قد تحتاج الى تصحيح

القيد الاول بيتعمل كا لأتى

 44850 من ح/المدينون

44850 الى ح/ اياتا

القيد الثانى شركة اياتا تستقطع من المبلغ385 عن كل تذكرة يعنى (11550)

44850 من ح/ اياتا  (قيمة تذاكر مرتجعه)

33300الى ح/ العميل ( تذاكر مرتجعه لنا عند اياتا)

11550 الى ح/ ******* (الغرامه  تخصم لحساب اياتا- هل ممكن تكون اياتا دائن ومدين فى نفس القيد؟)

ahmed mahmoud abd el aal mohamed soliman
من قبل ahmed mahmoud abd el aal mohamed soliman , محاسب عام , شركة يلبن للمقاولات

٤٤٨٥٠من ح/ المدينون ٤٤٨٥٠ الي ح/ المبيعات ٤٤٨٥٠من ح/ مردودات المبيعات ٣٣٣٠٠ الي ح/ المدينون ١١٥٠٠ الي ح/غرامه مردودات