هل يحق لطالب كلية العلوم قسم كيمياء خاص فتح معمل تحاليل بعد عمل دبلومة تحاليل؟

تم إضافة السؤال من قبل رفعت خليفه عبد الحميد الشحات رفعت خليفه عبد الحميد الشحات , كيميائي , شركة النصر للبترول
تاريخ النشر: 2015/08/12
Haider rahhim Alfadli
من قبل Haider rahhim Alfadli , تقني تحليلات مرضية , The medical alsader city

في العراق نعم اذا قام بدلومة تحاليل .. اما في غير دولة لا اعلم ذلك .. ولكن اهم شيء انه يكون مهيء علمياً للعمل ..

Mohamed  shaheen
من قبل Mohamed shaheen , مدرس كلينيكال باثولوجي , كلية الطب جامعة الأزهر

يحق له فتح وترخيص معمل

لكن بشروط

1- حصوله علي دبلوم مثل الكيمياء الحيوية او ميكروبيولوجي

2- ان تكون في تخصصه يعني دبلومة كيمياء حيوية يكون تخصصه كيمياء في الكليه

وممكن يبقي تخصص نبات مثلا وبيعمل معادله او يرفع قضيه انه درس كيمياء في الكليه

ده في مصر ولا اعلم الباقي

aziza omran
من قبل aziza omran , اخصائية تحاليل طبية , هيئة التامين الصحي

يحق له بعد حصوله علي احدي الدبلومات مثل الكيمياء الحيوية مثلا

ورفع قضية واصدار ترخيص له بفتح معمل في تخصصه

يعني لو دبلومة كيمياء حيوية يبقي تخصصه كيميائي

اما لو كانت دبلومة ميكروبيولوجيا تطبيقية يبقي تخصصه ميكروبيولوجيست

مها على
من قبل مها على

الى الان القانون يسمح بعد الدبلومه بفتح المعمل لكن الاختلاف بعد القضيه ولا قبلها