ما المقصود بالموازنة التخطيطية للمنشآت ؟ ومن المسؤل عن اعدادها ؟

تم إضافة السؤال من قبل هيثم ناجى , محاسب اول , الفيوم لصناعة السكر
تاريخ النشر: 2015/07/31
mohamed ebrahim essa
من قبل mohamed ebrahim essa , محاسب عام General Accountant , المدن المتحدة لتأجير السيارات

الموازنة التخطيطية للششركة هى  اسم شامل لعديد من الموازنات فى اكتر من عشرة خمستاشر موازنة بيتعملو وممكن اكتر على حسب طبيعة شغل الشركة كل ماكانت كبيرة كل  ما الوازنات بتكبر بششكل تانى هى عملية تنبأ مبنية على اسلوب احصائى  ومقارنات بالسنوات المالية السابقة

يعنى موازنة المبيعات مثلا بتتعمل على نسبة المبيعات بتاعت السنوات السابقة ودى ايلى كل المحاسبين شغالين بيها محدشش بيدرس السوق كل سنة يعنى

وموازنة المواد الخاام  والعمالة والتكاليف الغير  مباشرة وموازنات كتير كلها فى الاخر بيتعمل بيها الموازنة الشاملة ودى كلة طبعأ  قبل السسنة المالية متدخل يعنى خطة بتتعمل الناس بتمشى عليها طول السنة

المسؤول عنها اسمة  CMA او المحاسب الادارى هو ايلى بيعملها وهو ايلى بيتابعها وطبعأ بيسعدة جروب المحاسبين كلهم